Terör devleti İsrail’in çadır katliamının ardından Filistinli gazetecinin anlattıkları kan dondurdu: İnsanlar bu ateşte diri diri yandı

Adem Değirmenci
11:3014/10/2024, Pazartesi
Diğer

Terör devleti İsrail, Gazze’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah’ta bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi’nin bahçesinde yerinden edilmiş sivillerin çadırlarını hedef aldı. Hastane yerleşkesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara düzenlenen saldırı sonucu 4 Filistinli yanarak hayatını kaybetti. Saldırı sonrası çıkan yangında yaklaşık 30 çadır tamamen yandı. Sağlık kaynaklarına göre, yaralıların çoğunda ağır yanıklar bulunuyor. Korkunç saldırının ardından Filistinli gazeteci Salih Cefaravi’nin anlattıkları saldırının boyutu gözler önüne serdi.

“BUGÜN GÖRDÜKLERİMİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM”

Masum Gazzelilerin hayata tutunmak için yaptığı derme çatma yaptığı çadırlar küle dönerken, Filistinli gazeteci Salih Cefaravi, gözlerinin önünde insanların diri diri yandığını söyledi. Yangının çok büyük olduğunu söyleyen Cefaravi, “Vallahi kimse bir şey yapamadı. Kimse ilerleyip onları alamadı. Denedik ama başaramadık. Yangın o kadar büyüktü ki kimse onları alevlerden çıkaramadı.” dedi. Gördüklerini hiçbir zaman unutamayacağını belirten Cefaravi, “Gördüklerimiz hafızalarımızda kalacak, bu sahneler sonsuza kadar kalbimizde kalacak. Alevlerin ortasında kalan çocukları, bugün şahit olduklarımı hiçbir zaman unutmayacağım.” ifadelerini kullandı.

ÇADIRLAR 7. KEZ BOMBALANDI

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre ise İsrail ordusu, Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesindeki yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara 7. kez saldırı düzenledi. Katil İsrail uçakları, Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırları 10 Ocak, 13 Mart, 22 Temmuz, 4 Ağustos ve 27 Eylül'de de bombalamıştı.



#Gazze
#Deyr el-Belah
#Aksa Şehitleri Hastanesi
#Salih Cefaravi