Terör devleti İsrail'in bir sonraki hedefi Beyrut'un merkezi mi? İşgal ordusu Dahiye dışında hastane çevresini bombaladı

19:341/10/2024, Salı
Yeni Şafak

İşgalci İsrail ordusu bir yandan Lübnan'ın güneyinde kara harekatı başlatırken diğer yandan Beyrut'un güneyini hava saldırısıyla hedef aldı. Dahiye'nin hemen sınırında Zehra Hastanesi'nin karşısındaki 10 katlı bir binayı vurdu. Hava saldırısı sonrası yangın çıkan binadan çok sayıda cansız beden çıkarılırken, arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Öte yandan söz konusu saldırı sonucu Hizbullah’ın 4400 birimi komutanı ve muharebe araçları sevkiyat sorumlusu Muhammed Cafer Kadir'in öldüğü aktarıldı. İşgal ordusu bu saldırıyla yine Dahiye'nin dışında bir noktayı hedef aldı. Daha önce Beyrut'un kuzeyindeki Kola Mahallesi'nde bir bölgeyi hedef alan işgalci İsrail, Zehra Hastanesi'nin karşısındaki binayı vurarak ikinci kez Dahiye dışında bir bölgeyi bombaladı. Çatışma alanını yaydığı görülen İsrail'in söz konusu hava saldırısı sonrası "Saldırılar Beyrut merkezine gelecek mi?" soruları sorulmaya başladı.

#Neslihan Önder
#Lübnan
#Beyrut
#İsrail

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.