logo
EDISYON:

Terör devleti İsrail ilk kez Beyrut'un merkezini vurdu: Yeni Şafak muhabiri Neslihan Önder gelişmeleri olay yerinden aktardı

Neslihan Önder
12:1730/09/2024, Pazartesi
G: 30/09/2024, Pazartesi
Yeni Şafak

Siyonist İsrail ordusu, Dahiye'deki Hizbullah hedeflerinin ardından ilk defa Lübnan’ın başkenti Beyrut'u hedef aldı. Gece saat 01.00 sularında düzenlenen hava saldırısında çok katlı bir bina vuruldu. Yerel kaynaklar, saldırıda üst düzey 3 Filistin Halk Kurtuluş Örgütü üyesi ile eski milletvekili Najah Wakim'in yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bu saldırı, İsrail'in Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye Mahallesi dışında Beyrut'un merkezi bir bölgesini 2006'dan bu yana ilk kez hedef almasıyla dikkat çekti. Yerel medyada, saldırının Sünni Cemaati İslami hareketine mensup bir kişiyi hedef aldığı iddiaları yer aldı. Ancak saldırıyla ilgili ne Lübnan makamlarından ne de İsrail'den resmi bir açıklama yapıldı. Yeni Şafak muhabiri Neslihan Önder, olay yerinden aktardığı bilgilerde, İsrail’e ait insansız hava araçlarının (İHA) saldırı öncesi bölge üzerinde yoğun uçuş gerçekleştirdiğini belirtti. İstihbarat toplamak için bölgede uçuş yapan İHA'ların ardından, gece geç saatlerde Beyrut'un kuzeybatısındaki Kola Mahallesi hedef alındı. İsrail'in saldırıları, Beyrut’un yanı sıra Lübnan’ın güneyi ve kuzeyindeki çeşitli noktalarda da devam ediyor. Saldırılar, bölgede gerilimi daha da tırmandırmış durumda.

#Lübnan
#İsrail
#Beyrut
#Neslihan Önder

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.