Siyonistle Yahudi sokak ortasında birbirine girdi

Mahir Bilal Pirim
20:164/10/2024, Cuma
G: 4/10/2024, Cuma
Diğer

New York'ta bir Siyonist, İsrail karşıtı dindar Yahudilerin gerçekleştirdiği Gazze eylemini sabote ederek sözlü saldırıda bulundu. Hahamlar, saldırgan Siyoniste "Herkes aşağılık İsrail devletiniz yüzünden acı çekiyor" sözleriyle karşılık verdi.

Terör devleti İsrail ve Siyonist ideolojiye karşı Neturei Karta International (NKI) organizasyonun üyesi Yahudi haham Rabbi Dovid Feldman, New York’taki bir otelin önünde eylem yaparken Siyonist birinin sözlü saldırısına uğradı.

Yahudi haham, azgın Siyonistin “Biz dünyanın en iyi insanlarıyız, siz Amâlikasınız. Hadi Gazze’ye gitsenize!” söylemlerine karşı, “Gazze’yi zaten ziyaret ettim, herkes sizin aşağılık devletiniz yüzünden acı çekiyor” ifadelerini kullanarak provokatif Siyoniste ağzının payını verdi.


AMALEK NEDİR?


Amalekliler Yahudi inancına göre kendilerinin ezeli düşmanını temsil eder. Yahudi geleneğinde Amalekliler, kötülüğün sembolü olarak kabul edilir. Kutsal metinlerinde Amalekler hakkında emirler vardır. Bu emirler, Amaleklilerin İsraillilere yaptıklarını hatırlamayı ve mevzubahis kavmi tamamen yok etmeyi içerir.


Soykırımcı Netanyahu, 28 Ekim 2023 tarihinde Gazze’ye yapılan harekâtın durdurulması çağrılarına yanıt verirken Amaleklilerden bahsetmişti.


Gazze Kasabı, konuşmasındaki ifadelerde neredeyse tüm Filistinlileri "Amalek" olarak tanımlamış, geçmişteki Yahudi dinî metinlere referanslarda bulunmuştu. Netanyahu, işgalci İsrail ordusunu 3 bin yıl önceki efsanevi Yahudi savaşçılarına benzeterek bir daha asla yenilmeyeceklerine dair taahhüt vermişti.

#New York
#ABD
#Siyonist
#Yahudi
#Neture Karta

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.