logo
EDISYON:

Nasrallah'ın kuzeni Kasım Süleymani'nin dünürü: Haşim Seyfettin'in Hizbullah'ın yeni lideri olması bekleniyor

14:2229/09/2024, Pazar
G: 29/09/2024, Pazar
Yeni Şafak

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın katil İsrail ordusu tarafından öldürülmesinin ardından " Yerine kim geçecek?" tartışılmaları başladı. Nasrallah'ın yerine geçecek kişi olarak anılan en güçlü isim Seyyid Haşim Seyfettin. Hasan Nasrallah'ın kuzeni ve İran Devrim Muhafızı Kasım Süleymani'nin dünürü olduğu bilinen Seyfettin, Yürütme Konseyi başkanı olarak Hizbullah'ın siyasi işlerini denetlerken aynı zamanda askeri operasyonları yöneten Cihat Konseyi'nde de yer alıyor.

Otuz iki yıldır Hizbullah'a liderlik eden Hasan Nasrallah Katil İsrail ordusunun, Beyrut'un güneyinde gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybetti. Nasrallah'ın, vefat etmesinin ardından "Hizbullah'ın yeni lideri kim olacak?" soruları sorulmaya başlandı.
Seyyid Haşim Seyfettin

Şu an konuşulan en kuvvetli aday İsrail'in saldırılarından kurtulan Hasan Nasrallah'ın kuzeni, Seyyid Haşim Seyfettin. Haşim Seyfettin, Hizbullah'ın günlük operasyonlarını ve mali işlerini yönetiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılında terörist ilan edilen Seyfettin, kamuoyuna yaptığı açıklamalarda çoğunlukla askeri duruşunu ve Filistin davasına olan bağlılığını yansıtmaktan çekinmiyor.

"İsrail ağlamaya hazırlansın"

Haşim Seyfettin, haziran ayında bir Hizbullah komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'i uyardı ve cenaze töreninde “(Düşman) kendini ağlamaya ve feryat etmeye hazırlasın” dedi.

"Filistin'in yanındayız"

Seyfettin, Hizbullah'ın Beyrut'un güney banliyölerindeki kalesi Dahiye'de kısa süre önce düzenlenen bir etkinlikte Filistinli savaşçılara desteğini “Tarihimiz, silahlarımız ve roketlerimiz sizinle” şeklinde konuşarak belirtmişti.

"ABD bizi yıldıramaz"

Seyyid Haşim Seyfettin, Hizbullah üzerindeki Amerikan baskısına cevaben 2017 yılında “Trump başkanlığındaki bu zihinsel engelli, çılgın ABD yönetimi direnişe zarar veremeyecek” demiş ve bu tür eylemlerin Hizbullah'ın kararlılığını güçlendirmekten başka bir işe yaramayacağını söylemişti.

Kasım Süleymani'nin dünürü


Haşim Seyfeddin'in oğlu Rıza, 2020 yılında İran Devrim Muhafızları Lideri Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani ile evlendi.

Hizbullah'ın mali bağımsızlığında rol sahibi

Seyfettin, Hizbullah'ın mali bağımsızlığını güvence altına almaya yönelik yatırımlarının yönetimine öncülük etti. Bu yatırımlar, Arap dünyası, Afrika, Avrupa ve Latin Amerika dahil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde milyarlarca dolarlık değere sahip.


Hasan Nasrallah’ın ölümünün ardından, Haşim Seyfettin'in yeni lider olup olmayacağıysa merak konusu.

#Haşim Seyfettin
#Hasan Nasrallah
#Hizbullah
#lübnan
#israil

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.