Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib’den çarpıcı açıklama: Nasrallah öldürülmeden birkaç gün önce kabul etmişti

11:123/10/2024, Perşembe
G: 3/10/2024, Perşembe
Yeni Şafak

Terör devleti İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut ve çevresini yakıp yıkmaya devam ediyor. Beyrut'un banliyösü Dahiye'de düzenlenen hava saldırıları sonucu dört büyük patlama meydana geldiği bildirildi. Bölgede gerilim tırmanırken Beyrut’ta can kayıpları her geçen gün artıyor. Öte yandan Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ABD basınına yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı. Buhabib, Hizbullah lideri Hasna Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmeden birkaç gün önce 21 günlük ateşkes teklifini kabul ettiğini söyledi. Tamamen ateşkesin kabul edildiğini aktaran Buhabib, “Tamamen anlaşmıştık. Lübnan, Hizbullah'a danışarak ateşkesi kabul etti. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri Hizbullah'a danıştı ve biz de durumu Amerikalılara ve Fransızlara bildirdik” ifadelerini kullandı.

KATİL İSRAİL’İN SALDIRILARINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Terör devleti İsrail, 27 Eylül Cuma akşamı Lübnan’ın Dahiye bölgesinde bulunan Hizbullah ana karargahına yönelik saldırı düzenlemişti. Saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

#Abdullah Buhabib
#Hasan Nasrallah
#Lübnan
#Hizbullah
#İsrail

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.