EDISYON:

Katil İsrail TRT kameramanını gözünden yaraladı

21:1626/08/2024, Pazartesi
G: 27/08/2024, Salı
AA

İşgalci İsrail'in, Gazze Şeridi'ne hain saldırıları 325 gündür tüm dünyanın 'Soykırımı durdur." çağrılarına rağmen devam ediyor. Katillerin, Gazze'nin Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilerin çadırının önündeki bir araca düzenlediği saldırıda aralarında TRT Arabi kameramanı Muhammad el-Zaanin ve bir diğer gazeteci Muhammed Karaca'nın da bulunduğu 6 Filistinli yaralandı. Saldırıda, TRT kameramanı Muhammad el-Zaanin gözünden yaralandı. Yaralananlar, Nasır Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Terör devleti İsrail'in alçak saldırısına ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi.

X hesabından paylaşımda bulunan Çelik, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) terör devleti İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında görülen davayı hatırlatarak, "Her saldırı Netanyahu hakkındaki “iddianamenin” parçası olacak." dedi.

İşgal ordusunun TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin’in bulunduğu gazetecilerin çadırını da hedef alan saldırısını lanetleyen Çelik, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Filistin’deki gelişmeleri dünya kamuoyuna aktaran ve İsrail soykırımını belgeleyen tüm basın mensuplarını selamlıyoruz. Bu vesile ile TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan kameraman kardeşimize acil şifalar diliyoruz."

İşgal ordusunun mezalimine Dışişlerinden tepki

Dışişleri Bakanlığınca, İsrail ordusunun gazetecilerin çadırının önündeki bir araca yaptığı saldırıya ve yaralanan TRT mensuplarına ilişkin, "
Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarıdır.
" ifadesi kullanıldı.

Bakanlık, X sosyal medya hesabından, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıya ilişkin paylaşım yaptı.

Paylaşımda, "
Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarıdır. İsrail'in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
" ifadesine yer verildi.

İsrail ordusunun Han Yunus'taki Nasır Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilerin çadırının önündeki bir araca yaptığı saldırıda, TRT Arabi kameramanı Muhammad ez-Zeanin şarapnel parçasıyla gözünden yaralanmıştı. Zeanin'in asistanı Muhammed Karaca ve birçok basın mensubu da yaralanmıştı.

#Gazze
#Han Yunus
#İsrail
#TRT kameramanı
#Gazeteci

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.