EDISYON:

Katil İsrail Lübnan’da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarını uzaktan patlattı: Dokuz kişi hayatını kaybetti

17:5017/09/2024, Salı
G: 17/09/2024, Salı
Diğer

Katil İsrail, Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarına sızarak siber saldırı gerçekleştirdi. Soykırımcı İsrail'in Lübnan’daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıda İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu en az bin kişi yaralandı. Patlayan telsizlerin, Hizbullah’ın üyelerine son sevkiyatta verdiği cihazlar olduğu ortaya çıktı.

BİNLERCE YARALI VAR

Patlamalar sonucu binlerce yaralının olduğu ifade edilirken, can kaybı olup olmadığına dair ise henüz herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor.

ÇAĞRI CİHAZLARINA SIZILDI

Lübnan resmi ajansı NNA’nın aktardığı bilgilere göre, katil İsrail ‘pager’ isimli çağrı cihazlarına sızdı. Yapılan açıklamada, “Yüksek teknoloji kullanılarak taşınabilir pager sistemleri patlatıldı ve çok sayıda yaralı olduğu, yaralıların hastanelere nakledildiği bildirildi" denildi.

İran medyasının aktardığı haberlere göre, patlamaların yerel saatle 15.45 sularında başladığı ve yaklaşık bir saat sürdüğü belirtiliyor. Çağrı cihazı olarak anılan iletişim araçları, sesli mesaj veya sms alma özelliklerine sahip olabiliyor.

LÜBNAN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Acil durum ilan eden Lübnan Sağlık Bakanlığı, tüm hastanelerin acile gelecek hastaları tedavi edebilmek için tetikte olmasını ve çağrı cihazı olan kişilerin bunlardan uzak durmasını istedi.

Bakanlık ayrıca, sağlık çalışanlarından kablosuz cihazları kullanmaktan kaçınmalarını talep etti.

‘Pager’ isimli çağrı cihazları

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPILDI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, tüm sağlık çalışanlarını, işyerlerine giderek yaralıları tedavi etmeye ve vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı.


9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazlarının patlaması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2800 kişinin yaralandığını belirtti.


#Lübnan
#İsrail
#Hizbullah

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.