logo
EDISYON:

İşgalci İsrail'in saldırılarıyla yerinden edilen Lübnanlılar kuzeye göç ediyor

11:0624/09/2024, Salı
G: 24/09/2024, Salı
AFP

Terör devleti İsrail'in, Lübnan'ın Güney bölgelerine yaptığı hava saldırılarında yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Katil İsrail'in yerlerinden ettiği, zor şartlarda küçük çocuklarıyla yollara koyulan aileler; Deir al-Zahrani, Hiyam, Er-Reyhan dağı ve Kefr Kila'daki köylere yapılan saldırılardan kaçarak, Sayda'daki bir okula sığındı. Güney kasabalarında Hizbullah’ın silah sakladığını iddia ettiği evleri hedef alan işgalci İsrail ordusu, bin 100'den fazla bombardıman düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında en az 492 kişinin öldüğünü açıkladı.

BM'DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Lübnan'da askeri gerilimin hızla tırmanması ve artan sivil kayıplarının son derece endişe verici olduğunu belirtti.

IOM, İsrail'in sabah saatlerinden bu yana güneyini bombaladığı Lübnan'da yaşananlara ilişkin X'ten paylaşımda bulundu. "Lübnan'da hızla askeri gerilimin tırmanışı ve artan sivil kayıpları son derece endişe verici." ifadelerinin yer aldığı paylaşımda, IOM'un, saldırılardan etkilenenlerin acil insani ihtiyaçlarına karşı sahadaki ortaklarıyla çalışmaya devam ettiği kaydedildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

#Lübnan
#Sayda
#Deir al-Zahrani

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.