İşgalci İsrail ordusu 365 günde Gazze Şeridi'nde sayısız katliam yaptı

Mehmet Kağan Özdemir
12:517/10/2024, Pazartesi
G: 7/10/2024, Pazartesi
Yeni Şafak

Terör devleti İsrail 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sayısız katliam gerçekleştirdi. On binlerce sivili gözünü kırpmadan katleden Siyonist ordu, yüzlerce aileyi soy ağacından sildi. Sadece saldırılarla değil, açlıkla, susuzlukla, salgın hastalıklarla, psikolojik saldırılar karşısında hayatta kalmaya çalışan Müslümanlar, mücadelesine sürekli devam etti.

Siyonist İsrail'in 365 gündür aralıksız devam ettirdiği Gazze katliamlarında on binlerce Müslüman sivil katledildi. Neredeyse Gazze Şeridi'ndeki bütün bölgelerde saldırı yapan İsrail, insanlık dışı uygulamalarla da Filistinlileri yıldırmaya çalıştı.

Hedef ayırmadan herkesi katlettiler

Gazze'yi adeta bir açık hava hapisanesine çeviren terör devleti, sivil, çocuk, yaşlı, kadın demeden herkese karşı güç uyguladı. Güvenli bölgeleri vurarak savunmasız Filistinlileri katletti. Gazze Şeridi'ndeki altyapıyı da yok ederek insanların temel ihtiyaçlarını karşılamasının önüne geçen Siyonist rejim, insani yardımların bölgeye girişine engel olarak, Gazzelilerin kıtlık yaşamasına yol açtı.

İnsani yardımları havadan almak zorunda kaldılar

Temel ihtiyaçlarını karşılamak için yiyecek bulmakta zorlanan Gazzeliler diğer ülkelerin gönderdiği insani yardım kolilerini aşağılayıcı sayılabilecek bir yolla aldı. Havadan atılan insani yardım kutuları birçok Filistinliyi öldürürken oluşan izdiham yüzünden insanlar birbirini ezdi.

Sadece Müslümanları katletmediler

Gözü dönmüş katil askerler Gazze'de, hareket eden ve ayakta duran ne varsa saldırdı. 17 Ekim'de Aziz Porphyrius Kilisesi'ne hava saldırısı düzenleyen İsrail, onlarca Hristiyanı katletti.

Kıtlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla mücadele ettiler

Filistinli Müslümanlar, oluşan ambargo yüzünden günlerce aç ve susuz kaldı. Sürekli bombalanma korkusuyla yerinden olan Müslümanlar, temel ihtiyaçlara ulaşmada çok büyük zorluk çekti. Öte yandan bölgede hijyen malzemelerinin yetersizliği salgın hastalıkların ortaya çıkmasını sağladı. Birçok Filistinli çocuğun vücudunu yaralar kapladı. Atıklardan çöp yığınları oluştu.

Tüm şartlara rağmen vazgeçmediler

Filistinli Müslümanlar, gördüğü insanlık dışı muamele ve zorlu şartlara rağmen evlerinden, yurtlarından asla vazgeçmedi. Defalarca yerinden edilen insanlar, her fırsatta teslimiyeti vurguladı.


#Gazze
#Filistin
#İsrail