Yeni Şafak

Gazze'de çadırda kalan iki aylık Yusuf'un bedeni dondurucu soğuğa dayanamadı

10:4325/02/2025, Salı
G: 25/02/2025, Salı
Diğer

İşgalci İsrail'in 15 aydan uzun süredir devam eden saldırılarının ardından varılan ateşkese rağmen insani yardımların girişini kısıtlaması, Gazze'de barınma ve ısınma krizine yol açtı. Soğuk hava dalgasının etkisini artırdığı bölgede, zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan siviller büyük sıkıntılar yaşıyor. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, evsiz kalan ailesiyle birlikte çadırda yaşayan 2 aylık Şam Yusuf El-Şambari bebek, dondurucu soğuklara dayanamayarak hayatını kaybetti. Hasta Dostları Hastanesi Müdürü Said Salah, son iki hafta içinde şiddetli soğuklar nedeniyle hastaneye getirilen 9 bebeğin tedavi altına alındığını belirtti. Salah, "Yaşları bir gün ile iki hafta arasında değişen 5 bebek, soğuk hava nedeniyle yaşamını yitirdi." açıklamasında bulundu. Hamas'tan yapılan açıklamada ise "işgalci İsrail hükümetinin izlediği suç politikalarının bir sonucu olarak Gazze Şeridi'nde şiddetli soğuklar ve ısınma araçlarının bulunamaması nedeniyle 6 bebeğinin hayatını kaybettiği" ifade edildi. Şu anda Hastane Dostları Hastanesi'nde, 3 bebek bölgedeki ağır koşullardan dolayı yaşam mücadelesi veriyor.

#Filistin
#Gazze
#Yusuf
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.