EDISYON:

Erdoğan BM'den dünyaya seslendi: Gazze'de gaddarca katledilen 6 yaşındaki Hind'i hatırlatıp özeleştiri çağrısı yaptı

Kaan Saraçoğlu
18:1724/09/2024, Salı
G: 24/09/2024, Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyaya seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında işgalci İsrail'in Gazze'de yaptığı sistematik soykırımı anlatırken, İsrail güçleri tarafından vurulan ve tüm ailesini kaybeden 6 yaşındaki Hind Receb'in trajik katlediliş hikayesini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 gün boyunca ailesinin naaşıyla birlikte arabada kurtarılmayı bekleyen Hind'in hikayesi üzerinden de özeleştiride de bulundu.

HİND’İ 335 TANK MERMİSİYLE VURMUŞLARDI

6 yaşındaki Hind Rejab'in katil İsrail saldırılarından kaçmak için aile üyeleriyle birlikte bindiği araç saldırıya hedef olmuştu. En son 29 Ocak'ta kendisinden haber alınan küçük kız çocuğu, arabada mahsur kaldıktan iki hafta sonra, 10 Şubat'ta ölü bulunmuştu. Ayrıca terör devleti İsrail’in Hind'i öldürmesine ilişkin soruşturmada 29 Ocak’ta İsrail tarafından bir tanktan açılan ateşle öldürüldüğü sonucuna varılmıştı.

Kia Picanto marka aracın gövdesinde toplam 335 mermi deliği olduğu tespit edilirken, giriş deliklerinin yerlerine ilişkin yapılan analizde atışların büyük olasılıkla aracın sağ tarafından yapıldığı belirlenmişti.


Hind ile birlikte 6 kişinin cansız bedenlerinin ulaşıldığı aracın yakınlarında ise tamamen yanmış halde başka bir aracın kalıntılarının bulunmuş ve bunun Hind'i almak için gönderilen ambulans olduğu anlaşılmıştı.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Birleşmiş Milletler
#Hind Recab

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.