EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in işgal istila ve katliam politikasının durması için elimizden geleni yapıyoruz

Kaan Saraçoğlu
09:5623/09/2024, الإثنين
G: 23/09/2024, الإثنين
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere gittiği New York’ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince (TASC) düzenlenenen akşam yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Küresel kurum ve kuruluşlar, Gazze'deki zulmü durduracak, İsrail'in katliamını engelleyecek hiçbir etkili adım atmadı" diyerek uluslararası örgütlerin işlevsizliğini ve Siyonist İsrail'in bölgeye yaymaya çalıştığı savaşı engellemek için, Türkiye'nin var gücüyle çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğinin yeniden altını çizdi.

"Küresel kurum ve kuruluşlar Gazze'deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atmadı"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel sistem artık tüm etkinliğini tüm inandırıcılığını kaybetmeye başladı. Gazze'de 352 gündür devam eden katliam bunu bir kez daha göstermiştir. Bakınız Srebrenitsa'dan 30 yıl sonra tüm dünyanın gözleri önünde bu sefer Gazze'de son derece vahşi bir soykırım yaşanıyor. Bugüne kadar 1,9 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ve bu insanlar hiçbir altyapının olmadığı çok kötü şartlarda ellerinde avuçlarında ne kaldıysa onunla yetinerek hayatta kalma mücadelesi veriyor. Küresel kurum ve kuruluşlar Gazze'deki zulmü durduracak İsrail'in katliamlarını engelleyecek hiçbir etkili adım atmadı. İsrail, Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında uyguladığı soykırım bölgemizin barışını da tehdit etmektedir. Türkiye olarak bu işgal istila ve katliam politikasının bir an önce durması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa'nın kutsiyetine ve tarihi statüsüne yönelik hiçbir saldırıya sessiz kalmadık ve kalmayacağız."




#Recep Tayyip Erdoğan
#New York
#Gazze

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.