Almanya Başbakanı Scholz soykırım için İsrail'e desteğini sürdürecek: Biz silah sağladık ve fazlasını sağlamaya devam edeceğiz

15:3111/10/2024, Cuma
G: 11/10/2024, Cuma
AFP

Terör devleti İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ni abluka altında tutmaya devam ediyor. Gazze’de katliam bir yılı aşkın süreden bu yana devam ederken Siyonist İsrail insanlık suçu işlemekten de çekinmiyor. Terör devleti İsrail'in Avrupa'daki en büyük destekçisi Almanya'da Başbakan Olaf Scholz, 7 Ekim'in yıl dönümü için Federal Meclis’te düzenlenen oturumda, Siyonist İsrail'e silah sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. Alman hükümetinin İsrail'e silah sağlamama kararı almadığını belirten Scholz, “Biz silahlar sağladık ve daha fazlasını sağlamaya devam edeceğiz. Federal hükümetin tutumu budur” ifadelerini kullandı.

19 EKİM’DE TÜRKİYE’YE GELİYOR

Öte yandan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 19 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edecek. Alman hükümeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Scholz'un gelecek hafta sonu Türkiye'yi ziyaret edeceğini, 19 Ekim'de İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini belirtti.

#Olaf Scholz
#Almanya
#İsrail