Uzman öğretmenlere başöğretmenlik müjdesi! Başöğretmenlik sınavı kalkıyor mu?

11:4226/10/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Başöğretmenlik
Başöğretmenlik

Milli Eğitim Bakanlığı, kariyer basamaklarında sistemi değiştirmek için canla başla çalışıyor. Yeni edinilen bilgilere göre 24 Kasım’da öğretmenlere başöğretmenlik takdim edilmesi için çalışma yapılıyor. MEB, 24 Kasım’da 20 yıllık uzman öğretmenlere ‘sınavsız başöğretmenlik’ müjdesi vermeye hazırlanıyor. Peki, Başöğretmenlik sınavı kalkacak mı? Uzman öğretmenler nasıl başöğretmen olabilecek? Şartlar neler? İşte detaylar...

Uzman öğretmenlerin kariyerlerinde yeni bir dönem başlıyor! Peki, sınavsız başöğretmenlik hakkı nasıl kazanılır? Detaylar haberimizde!

Uzman Öğretmenler Direkt Başöğretmen Olabilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in duyurduğu yeni gelişme, uzman öğretmenler için sınavsız başöğretmenlik kapılarını aralıyor. Eğitim camiasında büyük bir heyecanla karşılanan bu kararın detaylarına haberimizde yer verdik.

20 Yılını Dolduran Uzman Öğretmenlere Müjde!

Uzman öğretmenler için getirilen yeni kariyer basamağı, sınav stresini ortadan kaldırıyor. Detaylara göre, 20 yılını dolduran öğretmenler artık sınavsız bir şekilde başöğretmen statüsüne yükselebilecek. Bu, kariyerlerini daha hızlı bir şekilde ilerletmek isteyen öğretmenlere büyük bir fırsat sunuyor.

Başöğretmenlikte kriterin ise meslekte ve uzman öğretmenlikte geçirilen süreye göre verilmesi planlanıyor. Masada iki yıl şartı var biri 20 diğeri ise 25 yıl olarak düşünülüyor.



#uzman öğretmenlik
#başöğretmenlik
#meb
#öğretmenlik sınavı
#24 kasım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.