|

UEFA Merih Demiral'a ne ceza verdi, para cezası mı aldı? Merih Demiral Hollanda maçında oynamayacak mı? TFF'den açıklama

A Milli Takımımızın Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın yankıları sürüyor. Merih Demiral'a 2 maç ceza verildiği yönündeki haberler gündemde çok konuşulan konular arasında. UEFA müfettişlerinin Avusturya maçında gol sevincinde bozkurt işareti yaptığı için soruşturma açılan Meril Demiral hakkında istediği ceza ortaya çıktı. Merih Demiral ne cezal aldı, para cezası mı aldı? Merih Demiral Hollanda maçında oynamayacak mı? İşte detaylar...

13:50 - 5/07/2024 Cuma
Yeni Şafak
Merih Demiral
Merih Demiral

Merih Demiral’ın aldığı ceza belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu cezaya itiraz için CAS’a gidecek.Avusturya karşılaşmasında attığı golün ardından bozkurt işareti yapan Melih Demiral’a UEFA tarafından soruşturma başlatılmıştı. Peki, Merih Demiral ne ceza aldı, para cezası mı aldı? Merih Demiral Hollanda maçında oynamayacak mı?

MERİH DEMİRAL'A VERİLEN CEZA BELLİ OLDU MU?

Avusturya maçında attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a UEFA tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. UEFA'nın İsviçreli bir müfettiş görevlendirdiği ve bu müfettişin Demiral için 2 maç men cezası talebinde bulunduğu iddia edildi.

MERİH DEMİRAL CEZA ALDI MI?

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “UEFA, Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi.” iddiası doğru değildir.

UEFA tarafından Merih Demiral hakkında açılan soruşturma henüz sonuçlanmamış olup, iki maç men cezası verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral’dan savunma istemiş olup, savunma sonrasında soruşturma karara bağlanacaktır.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Alman Bild'in iddiası: UEFA, Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi

Alman gazete Bild, UEFA'nın Milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza verdiğini iddia etti.

MERİH DEMİRAL HOLLANDA MAÇINDA OYNAYACAK MI?

Merih Demiral’ın yapacağı savunmanın ardından ceza alıp almayacağı netleşecek.

MERİH DEMİRAL KİMDİR?

5 Mart 1998 doğumlu olan Merih Demiral, stoper mevkiinde oynayan Türk millî futbolcudur.

Futbola doğduğu Kocaeli'nin takımı Karamürsel İdman Yurdu'nda başlayan oyuncu, daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'den asgari ücret karşılığında sözleşme teklifi aldı. Bu teklifi kabul etmedi ve takımdan ayrıldı.

2016'da Fenerbahçe'den arkadaşı Bahadır Çiloğlu ile birlikte Portekiz 3. Ligi takımlarından Alcanenense ile sözleşme imzaladı ve profesyonel oldu. 11 Eylül 2016'da ilk maçına SC Lusitânia karşısında çıktı. Ligin ilk yarısında 12 lig maçının yanı sıra iki kere de kupada forma şansı buldu.Devre arasında Sporting Lizbon'un ikinci ligdeki rezerv takımı Sporting B takımına transfer oldu. İkinci takımdaki performansı ile A takım hocası Jorge Jesus'un dikkatini çeken futbolcu, 12 Ekim 2017'de Oleiros ile oynanan kupa maçı için Sporting Lizbon kadrosuna dahil edildi.

15 Ağustos 2018 tarihinde Süper Lig takımlarından Alanyaspor'a kiralık olarak transfer oldu. 29 Ocak 2019 tarihinde 3,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Alanyaspor'a transfer oldu.Alanyaspor futbolcuyu 30 Ocak 2019'da, zorunlu satın alma opsiyonlu olarak Serie A kulübü Sassuolo'ya kiraladı.5 Temmuz 2019 tarihinde 18 milyon euro bonservis bedeliyle Serie A takımlarından Juventus'a transfer oldu.

Serie A'daki ilk üç lig maçında da forma şansı bulamayan Merih 4. hafta mücadelesinde Hellas Verona'ya karşı Juventus forması ile ilk lig maçına çıktı. Ardından 11 hafta yine forma şansı bulamayan Merih 16. hafta mücadelesinde Udinese ile olan maçta tekrar forma şansı buldu ve maçı da bir asist ile tamamladı. Art arda 4 tane lig maçında forma giyen Merih, Roma maçının başında takımı adına bir gol attı ancak 18. dakikada sakatlık yaşayarak oyundan çıktı. Çapraz bağları koptu ve 2019-20 sezonunu kapattığı açıklandı.

6 Ağustos 2021'de satın alma opsiyonuyla Atalanta'ya kiralandı.

2023'te Suudi Profesyonel Ligi ekibi El-Ehli'ye transfer oldu.

Uluslararası düzeyde Demiral, ilk kez forma giydiği 2018 yılından bu yana 40'tan fazla kez millî formayı giydi ve Türkiye'yi 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda temsil etti.


#merih demiaral
#uefa
#Avrupa Futbol Şampiyonası
#merih demiral cezası
3 gün önce