EDISYON:

Threads ve Twitter arasındaki farklar neler?

14:396/07/2023, Perşembe
G: 6/07/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Threads ve Twitter arasındaki fark nedir?
Threads ve Twitter arasındaki fark nedir?

Bugün itibariyle App Store ve Google Play’de kullanıcılarla buluşan Threads, tüm dünyada büyük ilgi topladı. Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra getirdiği tartışmalı yeniliklerle milyonlarca kullanıcı alternatif bir platform arayışına geçti. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta’nın yeni sosyal medya platformu Threads, iki saat için 2 milyon üyeye ulaşarak Twitter’e rakip olabileceğini gösterdi. Yaşanan gelişmeler sonrası kullanıcılar Threads ve Twitter arasındaki farkları araştırma başladı. Peki, Threads ve twitter arasındaki fark nedir? İşte detaylar.

Instagram ile bağlantılı olarak çalışan Threads, Apple App Store ve Google Play’de yerini aldı. 7 saatte 10 milyon kişinin kayıt olduğu Threads dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Yaşanan gelişmeler sonrası kullanıcılar Threads ve Twitter arasındaki farkları araştırma başladı. İşte Threads ve Twitter arasındaki farklar.

THREADS VE TWİTTER ARASINDAKİ FARKLAR NELER?

Maksimum Karakter Sınırı:
Threads, kullanıcılarının paylaşımlarını 500 karakterle sınırlı tutuyor. Öte yandan, Twitter'da bu sınırlama, doğrulanmamış hesaplar için 280 karakter olarak belirlenmiştir.
Günlük Görüntüleme Sınırları:
Threads, Elon Musk gibi ünlü kişiler için günlük gönderi görüntüleme limitleri belirlemez. Threads kullanıcıları için herhangi bir görüntüleme limiti bulunmamaktadır.
Uygulama Bağlantıları:
Threads kullanabilmek için bir Instagram hesabınızın olması gerekmektedir. Twitter'da ise böyle bir bağlantı zorunluluğu bulunmamaktadır.
Video Süre Sınırları:
Threads, kullanıcılara 5 dakikaya kadar video paylaşma imkanı sunarken, Twitter'da "mavi tik" onayı olmayan hesaplar için 2 dakika 20 saniyelik bir sınır mevcuttur.
Keşfet Özelliği:
Twitter'ın en popüler özelliklerinden biri olan "Keşfet" özelliği, Threads'te şu anda mevcut değildir.
Beğenilerin Takibi:
Twitter, kullanıcılara farklı profillerin beğenilerini akışlarında gösterirken, Threads şu anda bu özelliği desteklememektedir.
Reklamsız İçerik:
Threads, Twitter'ın aksine şu anda reklamsız bir deneyim sunmaktadır.
Taslak İçerikler:
Twitter, kullanıcılara hazırlanan gönderileri taslak olarak kaydetme özelliği sunarken, bu özellik şu anda Threads'te bulunmamaktadır.
Kullanıcı Sayısı:
Threads, Instagram'da oturum açma zorunluluğuna sahip olduğu için 1,21 milyar kullanıcılı bu platformdan faydalanabilir. Twitter'ın ise 450 milyon kullanıcısı bulunmaktadır.

THREADS ÖZELLİKLERİ NELER?

Instagram hesabı ile giriş yapabilme ve profil bilgilerini aktarma

Instagram'daki kullanıcı adını koruyarak kullanabilme

Yazılı formatta paylaşım yapma imkanı

Maksimum 500 karakter sınırı,

Yapılan paylaşıma fotoğraf ya da video ekleyebilme

Yapılan paylaşımı Instagram Hikayeler'de paylaşabilme

Zincir oluşturabilme

Paylaşımları beğenebilme

Paylaşımları yeniden paylaşabilme (Retweet)

Paylaşımlara yorumda bulunabilme (Reply)

Başka bir kullanıcıyı paylaşıma etiketleyebilme (@mention)




#Threads
#Twitter
#sosyal medya
#Elon Musk
#Mark Zuckerberg

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.