
TEOG sınav sorularını görmek için hemen tıkla. TEOG çıkmış soruları ve cevapları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. MEB tarafından 8'inci sınıflara yönelik düzenlenen Ortak Sınavların ikinci dönemi 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak. TEOG çıkmış sınav sorularını, cevaplarını ve detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.
TEOG sınav sorularını ve cevaplarına haberimizden erişebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları (TEOG) 2. dönemi 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. TEOG'un geçmiş dönem sorularını ve cevaplarını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. TEOG soru çözümlerini ve sınavlar ile ilgili güncel bilgileri haberimizden görebilirsiniz.
Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 7 öğrenci hastanede, 205 öğrenci evde, 11 bin 776 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alınacak ve bu öğrencilere 15 dakika ek sınav süresi tanınacak.
Sınav uygulaması, tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.
Öğrenciler, 26 Nisan Çarşamba yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 27 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.
Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Sınav düzenlenecek okullarda, sınav günleri ders yapılmayacak.
TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 20-21 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, e-okul sisteminde açıklanacak.
TEOG ikinci dönem sınav sorularının basımı için kapalı devre matbaa süreci 22 Mart'ta başladı. Sınav güvenliği için kapalı devre süreci boyunca jandarma ekiplerince önlemler alındı. Sınav soruları, Bakanlığın 4 yılda oluşturduğu soru havuz sistemi içinden müfredata uygun şekilde hazırlanan sorular arasından seçildi.
Yetkililer ayrıca geçen sınavlarda az sayıda öğrencinin cep telefonu ile sınava girmesinin ve soruların yanıtlarını cevap anahtarına işaretlemeyi unutmasının sınavda puan alamamalarına neden olduğunu hatırlatarak, şu uyarılarda bulundular:
"Öğrencilerimizi, özellikle bu husus konusunda uyarmak isteriz. Cevapların, soru kitapçığına değil, cevap kağıdına işaretlenmesi gerekiyor. Sınava cep telefonu gibi elektronik cihazlarla girmek ise kural ihlaline girdiğinden maalesef sınavın iptaline neden oluyor. Öğrencilerin, daha önce ilan ettiğimiz müfredat kapsamındaki kazanımlara çalışmaları halinde sürpriz bir soru ile karşılaşma ihtimalleri yok. 20 soru için 40 dakika süre tanıyoruz ve sınavı yetiştirememe gibi bir durumları da söz konusu değil. Sınav zor olmayacak, düzenli çalışan öğrencilerin yapabileceği bir sınav. Bu nedenle öğrencilerimiz, gönül rahatlığıyla sınava girsinler."
Sınav sırasında neler yapılmalıSınav sırasında nelerin yapılması gerektiği konularında da açıklamalarda bulunan GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi Psikolojik Danışman Ve Rehber Öğretmen Orhan Kemal Tellal “Cevap kağıdınızın size ait olup olmadığına bakın. Optik formunuzdaki Ad – Soyad, Fotoğraf, T.C. Numarası kısımlarını kontrol edin. Cevap kâğıdınızda bir yanlışlık var ise hemen sınav görevlisine haber verin.Soru kitapçığınıza adınızı - soyadınızı mutlaka yazın.
Gözetmeninizin uyarılarını dikkatle dinleyin.Kendinize güvenin; dönem boyunca düzenli çalıştığınızı, yeterli sayıda ve farklı soru tiplerinde soru çözdüğünüzü hatırlayın.Sınav esnasında soruları tam ve dikkatli şekilde okuyun.Doğru cevabı bulduğunuzu düşünseniz bile tüm şıkları okuyun. Soruları iki turda çözünüz. İlk turda rahatlıkla yanıtlayabildiğiniz soruları çözün, çözemediklerinize veya ikilemde kaldıklarınıza uyarı işareti koyup ikinci tura bırakınız. İkinci turda ise uyarı işareti koyduğunuz soruları çözünüz.Değerlendirmede yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
Bu nedenle, emin olmadığınız ya da bilmediğiniz bir soruda size en mantıklı gelen cevabı işaretleyin.Cevaplarınızı ya teker teker ya da bir sayfa çözdükten sonra optik kâğıdınıza işaretleyin. İşaretlemelerinizi kesinlikle sınav sonuna bırakmayın.Sınav aralarında cevaplarınızı asla karşılaştırmayın ve sorularla ilgili yorumlar yapmayın. Mümkünse açık alana çıkarak temiz hava alarak bir sonraki oturum için zihninizi dinlendirin. Son olarak, çabaladığınızı, yeterince emek verdiğinizi unutmayın, sınava girecek olan tüm öğrencilerin emek ve çabalarının karşılığını almasını ümit eder başarılar dileriz” diye konuştu.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.