Yeni Şafak

TEOG puan hesaplama robotu - TEOG ilk dönem puan hesaplaması

Yeni Şafak
16:3329/11/2016, Salı
G: 29/11/2016, Salı
Diğer

TEOG puan hesaplama robotunu kullanarak ilk dönem sınavlarından ortalama olarak aldığınız puanları görebilirsiniz. Öğrenciler diledikleri gibi ilk dönem ve ikinci dönem hesaplamasını yapabilirler. TEOG 1. dönem ortak sınavların ardından sonuçlar heyecanla bekleniyor. İşte TEOG puan hesaplama robotu 2017 ve detaylı bilgiler.

TEOG puan hesaplam
a

sı nasıl yapılır? TEOG ilk dönem puan hesaplaması yapmak isteyen öğrenciler haberimizden faydalanabilirler. Özellikle öğrenciler sınavların adından kaç puan aldıklarını merak ediyorlar. Bunun için geliştirilen

TEOG puan

hesaplama robotu ile doğru yaptığınız soru sayılarını yazarak tahmini bir puan hesaplaması yapabilirsiniz. TEOG'dan kaç puan aldığınızı doğru yaptığınız soruları ve 6,7,8'inci sınıf genel not ortalamalarını hesaplama robotuna yazarak öğrenebilirsiniz. 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan

TEOG 1. dönem

ortak sınavlarının ardından Ocak 2017 içerisinde sonuçlar açıklanacak. Öğrenciler şimdiden TEOG puan hesaplama robotu ile yaklaşık olarak aldığı puanları görebilirler.



için tıklayınız



Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi'ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecektir. Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP'si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.





Ortak Sınav Puanı Nerede Kullanılır?


Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.



Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması


Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.



Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması


Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.







Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması


Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.



Ek Puan


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir. Öğrencilerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına, yıl sonu başarı puanının - Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10'u - Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9'u - Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8'i - Bu etkinliklere katılanlar için de % 7'si oranında ek puan verilir. Öğrenim gördüğü yıl içinde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katılıp her iki sınavda da başarılı olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecenin de yarısı hesaplamada dikkate alınır. Ekip ya da takım olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında ulusal elemelerden geçtikten sonra uluslararası sınavlara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yıl sonu başarı puanlarına ilave edilir. Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ÖDSGM'ye ibraz eden öğrenciler yararlanabilir. YEP = (AOSP / 700) x 500 Sayfa | 20 Öğrenciler konu ile ilgili belgelerini ve dilekçelerini ders yılı bitimine kadar ÖDSGM'de olacak şekilde göndereceklerdir. Süresi içerisinde ÖDSGM'ye ulaşmayan belge ve dilekçeler işleme alınmayacaktır.



ORTAK SINAVLARIN SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ


a. Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul Sistemi'ne işlenecektir.



b. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.



13. ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR


a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi



b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, eksik çıkması ya da zarar görmüş olması



c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi



ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması



d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi



e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması



f. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazları öğrencinin sınav anında yanında bulundurması,



g. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,



ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.



h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.


#TEOG
#Ortak sınavlar
#TEOG puan hesaplama robotu 2017
#TEOG 1. dönem
#Teog puan hesaplama
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.