Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatıldı mı? İşte son durum

Yeni Şafak
17:2015/08/2016, Pazartesi
G: 15/08/2016, Pazartesi
Diğer

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatıldı mı? İşte bu sorunun yanıtını son dakika gelişmesi olarak sizlerle paylaşıyoruz. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş TİB ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. İşte Numan Kurtulmuş'un TİB açıklamaları.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)

kapatıldı mı? Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu toplantısını ardından bu soruya açıklık getirdi. TİB'in kapatılıp kapatılmadığını merak edenler haberimizden Numan Kurtulmuş'un açıklamalarını inceleyebilirler. İşte tüm detaylar.



TİB kapatıldı mı?


Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş

: "671 sayılı kanun hükmünde kararname ile Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı kapatılmış" dedi. TİB'in bütün yetkileri BTK'ya devredilmiştir ifadeleri yer aldı.



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan açıklamalar;


Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Bakanlar Kurulu'nda iki kanun hükmünde kararname gündeme gelmiştir. Bunlardan biri olan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ'cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste bugünkü KHK ile yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir. Bu KHK çerçevesinde görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır.



670 sayılı KHM ile FETÖ ile ilgili kapatılan kurum ve kuruluşlar Maliye Bakanlığı'na bağlı olacak. Kapatılan vakıfların mal valıkları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilecektir.



2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010'daki KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak.



Çengelköy'de şehit olan Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz TC. vatandaşlığına alınmıştır.



TİB kapatılmış ve bütün yetkileri BTK'ya devredilmiştir.



YÖK'ün talebi çerçevesinde 2006 sonrasında kurulan 41 üniversitesindeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75'e çıkarıldı.



Şehit ve gazilerin SGK borçları silinecek.



Kararname ile açığa alınan yüksek rütbeli kişiler sıradan bir suç dolayısıyla memuriyetten atılmıyor. Devlete karşı işlenmiş hain bir tertibin içerisinde oldukları için atılıyorlar.



#TİB
#Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)
#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.