Telegram web nasıl kullanılır, bilgisayarda Telegram nasıl açılır? sorularının yanıtını bu yazımızda sizlere paylaştık. Facebook'a ait olan WhatsApp mesajlaşma uygulamasının gizlilik sözleşmesi dayatması sonrasında, dünyada ve ülkemizde yoğun tepkiler sonrası alternatif mesajlaşma uygulamaları kullanılmaya başlandı. Bazı kişiler tarafından ilk kez kullanılmaya başlayan Telegram uygulaması, masaüstünde kullanımı hakkında çok kişi az bilgiye sahip. Bu nedende ötürü Telegram web kullanma rehberini hazırladık. İşte adım adım basit anlatımlı Telegram web kullanımı.
Telegram web nasıl kullanılır, Telegram nasıl açılır, Telegram nedir, Telegram hangi cihazlarda kullanılır? Bu ve daha fazla sorunun yanıtından oluşan Telegram rehbini sizler için derledik. WhatsApp'ın kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşacağını duyurdu. Ve bunu sözleşme maddesine ekledi. Sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılarında uygulamayı kullanamayacağını açıkladı. Bu karar sonrası, ülkemizden ve dünyadan büyük tepkiler alan Whatsapp'a alternatif uygulamaların başında Telegram ve yerli uygulama olan BİP yer aldı. Çok sayıda kullanıcı telefonunda WhatsApp'ı sildi ve Telegram kullanmaya başladı. Telegram'ı ilk kez kullanan kullanıcılar bilgisayarda Telegram açma ve Telegram web nasıl kullanılır sorularına cevap aradı. İşte tüm bu soruların yanıtları yazımızda.
TELEGRAM WEB NASIL KULLANILIR?
TELEGRAM WEB'İ MASAÜSTÜNE DE İNDİREBİLİRSİNİZ
Telegram’ın web sürümünü de kullanabilir veya Windows, macOS ve Linux için masaüstü uygulamalarımızdan birini yükleyebilirsiniz. Telegram bilgisayarda kullanmak için iki seçeneğiniz olduğu gibi Telegram Web dışında uygulamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerine yönelik 3 farklı versiyonu bulunan uygulamayı ilk olarak resmi internet sitesinden bilgisayarınıza indirmeniz ve ardından kurarak kullanıma hazır hale getirmeniz gerekir.
TELEGRAM NEDİR?
Telegram, diğer popüler mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi kullanıcılarına çevrimiçi hizmet sunan bir çeşit ücretsiz mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp, Facebook Messenger ve Signal uygulamalarında olduğu gibi anlık mesajlaşma hizmeti sunmakta olan Telegram, kullanıcılarının her türlü mesaj, fotoğraf, video ve dosyayı göndermesine izin vermektedir. Bulut tabanlı bir mesajlaşma sistemine sahip olan bu uygulama, ücretsiz olarak VoIP üzerinde sesli ve görüntülü arama işlemine de izin vermektedir. Günümüzde 500 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan telegram, günde yaklaşık 1.5 milyon yeni üyesiyle dünyanın hemen her yerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Basit, hızlı ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulaması olarak ön plana çıkan telegram; Android, iOS, Windows Phone, Windows NT, macOS ve Linux işletim sistemlerine uygun akıllı telefonlarda, tabletlerde, dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir. Aynı anda hem cep telefonundan hem de telegram web üzerinden bağlantı olanağına izin vermekte olan uygulama, 200.000 kişiye kadar olan gruplar oluşturmanıza ve sınırsız kitlelere yayın yapabileceğiniz kanallar açmanıza olanak tanımaktadır.
Telegram ile her türlü mesajı, fotoğrafı, videoyu ve dosyayı (belge, zip, mp3 vb.) gönderebilir ve 200.000 kişiye kadar gruplar veya sınırsız kitlelere yayın yapmak için kanallar oluşturabilirsiniz. Telefondaki kişilerinize yazabilir ve kişileri kullanıcı adları ile bulabilirsiniz. Sonuç olarak, Telegram SMS ve e-postanın birleşimi gibidir ve tüm kişisel veya iş mesajlaşma ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Buna ek olarak, uçtan uca şifreli sesli aramaları da destekliyoruz.
TELEGRAM HANGİ CİHAZLARDA KULLANILABİLİR?
Telegram’da istediğiniz kadar cihazdan aynı anda oturum açabilirsiniz. Her yerde oturum açmak için sadece ana cep telefonu numaranızı kullananın.
Diğer platformlar için kendi uygulamanızı oluşturmak istiyorsanız, API'miz geliştiricilere açıktır.