EDISYON:

Pet şişeleri araç içerisinde sakın bırakmayın

Yeni Şafak
17:103/08/2018, Cuma
G: 3/08/2018, Cuma
Yeni Şafak
Araçlarda güneş alan kısımlara pet şişe bırakmayın.
Araçlarda güneş alan kısımlara pet şişe bırakmayın.

Uzun yolculuklarda ve sıcak havalarda araç kullanırken yanımıza aldığım pet şişe sular otomobiller için büyük tehlike teşkil ediyor. Özellikle güneşli günlerde ortaya çıkan bu tehlike, araçlarda ciddi maddi hasarların oluşmasına neden oluyor.

Uzun yolculuklarda ve sıcak havalarda araç kullanırken yanımıza aldığım pet şişe sular otomobiller için büyük tehlike teşkil ediyor. Özellikle güneşli havalarda, aracın içerine yoğun güneş girdiği zamanlar da daha çok yanımızda bulundurduğumuz su şişelerini genel olarak koltuklara yakın kısımlara koyuyoruz. Bu davranış da canınızı ve malınızı tehlikeye atıyor.


ARAÇTA YANGIN ÇIKMASINA NEDEN OLABİLİR!

Aracın içerisine bırakılan su dolu pet şişeye vuran güneş ışıkları bir mercek etkisine neden oluyor. Genel olarak herkesin çocukluk döneminde mercekle kağıt yaktığı gibi bir etki oluşturan şişe su, koltuklara yakın bir kısma koyulduğunda koltuklarda yanıkların oluşmasına neden oluyor. Hal böyle olunca araç içerisine bırakılan su şişeleri koltukların alev almasına neden olabileceği gibi koltuk yüzlerinde maddi zararın oluşmasına da neden oluyor.


Siz de güneşin ışınlarını yoğun şekilde alan bir yere aracınızı park ettiyseniz aracınızın koltuklarında daha şimdiden yanık izleri oluşmuş olabilir. Uzmanlarında yaptığı araştırma neticesinde doğrulanan bu olayla karşı karşıya kalmamak için araç içesinde güneş alan kısımlara su dolu pet veya cam şişe bırakmayın.


#Pet şişe
#Otomobil
#Su

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.