Google'ın merakla beklenen akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL resmen tanıtıldı. Üretimi HTC tarafından yapılacak olan telefon bütünüyle Google tarafından tasarlandı. Böylece Pixel ailesi, Google'ın ilk akıllı telefonu olma özelliği taşıyor. Özgün tasarıma sahip telefonlar, teknik özellikleriyle Samsung ve Apple'a kafa tutacak gibi görünüyor.
ABD'li teknoloji ve yazılım devi Google, ilk akıllı telefonu Pixel'i resmen tanıttı. Pixel ve Pixel XL adı altında tanıtılan HTC üretimi telefonlar, Google'ın ilk akıllı telefonu olma özelliği taşıyor.
Bildiğimiz üzere Google'ın Nexus adı altında akıllı telefonları üretiliyordu. Huawei, HTC ve LG tarafından üretilen telefonlarda aslan payı genellikle üretici firmalara kalıyordu. Lakin bu kez Google, CEO Sundar Pichai'nin de belirttiği üzere dizginleri eline aldı ve telefonu baştan aşağı kendisi tasarladı. Sadece telefonun üretim ayağı HTC'ye bırakıldı. Yani geri kalan her şey Google'a ait. Etkinliğin #madebygoogle (Google tarafından yapıldı) isminde düzenlenmesi de işte bu yüzden.
Telefonun en büyük özelliği Google Asistan ile bütünleşik olarak üretilmiş olması. Telefon basit ve akıllı olarak tasarlandı. Aşağıdan yukarı çektiğinizde uygulama menüsü geliyor. Böylece menü anlayışı baştan tasarlanmış. Ana menü tuşuna basıldığında Google Assistant devreye giriyor. İstenildiğinde eski fotoğraflar gösteriliyor, mesaj atılabiliyor, müzik çalınabiliyor. Google Asistan'ın sınırları yok. İstenilen soruları sorabiliyorsunuz. İstenildiğinde rezervasyon bile yapabiliyor.
Pixel telefonların kamerası da bir hayli iddialı. DxoMark tarafından test edilen, 89 puan alarak rakiplerinden sıyrılmayı başarıyor. Google'ın iddiasına göre Pixel'in kamerası gelmiş geçmiş en iyi kamera deneyimini sunan akıllı telefon kamerası. Smartburst özelliği ve HDR+ ile çok daha kaliteli ve canlı görüntüler sunuyor. Ayrıca kamera lensinin çıkıntılı olmaması da dikkat çekiyor. Video kaydı yaparken optik görüntü sabitleyici sayesinde düzgün video kaydı yapabiliyor.
Pixel telefonlar ayrıca Google Fotoğraflar ile birlikte geliyor. Böylece telefonla çekilen tüm fotoğraflar ve videolar, orijinal görüntü kalitesinde burada saklanabiliyor. Böylece telefonda büyük bir yer kaplayan fotoğraf ve videolar, burada depolandığı için sorun olmaktan çıkıyor. Bu hizmet Google tarafından ücretsiz ve sınırsız olarak sunuluyor.
Diğer taraftan Google Duo ile birlikte gelen Pixel telefonlar, hem iOS hem de diğer Android cihazlarla görüntülü konuşma yapmaya imkan tanıyor. Hızlı şarj desteği bulunan telefon, 15 dakika şarj ile 7 saat kullanım sunmasıyla dikkat çekiyor. Google Pixel'in en dikkat çeken yönü ise saf Android'e sahip olduğu için, güncellemeleri ilk olarak doğrudan Google'dan alacak. Böylece diğer markalardaki gibi güncelleme sorunu da yaşanmayacak.
- Pixel
- İşletim Sistemi: Android 7.1 Nougat
- Boyutlar: 143.8 x 69.5 x 8.6 mm / 143 gr
- Ekran: 5.0-inç 1080 x 1920 Full HD AMOLED panel / %69.0 ekran gövde oranı
- İşlemci: Qualcomm Snapdragon 821 (2x2.15 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo)
- RAM: 4 GB
- Depolama Alanı: 32/128 GB (arttırılabilir 256 GB)
- Arka Kamera: 12.3-megapiksel f/2.0, çift ton LED flaş
- Ön Kamera: 8-megapiksel f/2.0
- Batarya: 2770 mAh
- Diğer özellikler: Hızlı şarj özelliği, parmak izi tarayıcısı, USB Type-C bağlantı portu
- Pixel XL
- İşletim Sistemi: Android 7.1 Nougat
- Boyutlar: 154.7 x 75.7 x 8.6 mm / 168 gr
- Ekran: 5.5-inç 1440 x 2560 QHD AMOLED panel / %71.2 ekran gövde oranı
- İşlemci: Qualcomm Snapdragon 821 (2x2.15 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo)
- RAM: 4 GB
- Depolama Alanı: 32/128 GB (arttırılabilir 256 GB)
- Arka Kamera: 12.3-megapiksel f/2.0, çift ton LED flaş
- Ön Kamera: 8-megapiksel f/2.0
- Batarya: 3450 mAh
- Diğer özellikler: Hızlı şarj özelliği, parmak izi tarayıcısı, USB Type-C bağlantı portu
Quite Black, Very Blue ve Very Silver ismi altında 3 renkle birlikte satışa çıkacak telefon, ABD, Avustralya, Kanada, Almanya ve İngiltere için 13 Ekim'de satışa çıkıyor. Telefonun satış fiyatı ise 649 dolar, yani iPhone 7 ile aynı. Bugünden itibaren telefon ön sipariş verilebiliyor. Google Pixel ve Pixel XL'nin ülkemize ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.