logo
EDISYON:

Google Waymo kazaya karıştı

Yeni Şafak
11:515/05/2018, Cumartesi
G: 5/05/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
Arizona eyaleti belli şartlar içerisinde otomobil firmalarının otonom testleri gerçekleştirmesine izin veriyor.
Arizona eyaleti belli şartlar içerisinde otomobil firmalarının otonom testleri gerçekleştirmesine izin veriyor.

Google’ın otonom aracı Waymo, geçtiğimiz Cuma günü bir kazaya karıştı. İlk incelemelere göre Google Waymo suçsuz görünüyor.

Olay Amerika’nın Arizona eyaletinde meydana geldi. Gelişiminde Google’ında ortak olduğu Chrysler Pacifica marka sürücüsüz araç Waymo, kendi yolunda ilerlerken bir anda kazaya karıştı. Olayda can kaybı yaşanmadı. Akıllara otonom araçların ne kadar güvenli olduğu sorusu geldi.

Geçtiğimiz Mart ayında yine Arizona'da Uber'e ait otonom araç kazaya karışmış ve 49 yaşında bir kadının ölümüne sebep olmuştu.

Google Waymo suçsuz

Chandler Polis Departmanı yaşanan kazayı detaylı olarak inceleyeceklerini ama Google Waymo’nun bu kazada suçsuz olabileceği bilgisini paylaştı. Google Waymo’nun ön tarafta bulunan kamerası yaşanan kazayı kayıt altına aldı ve YouTube üzerinden paylaşıldı.

Videoda karşıdan gelen Honda Civic marka bir araç, başka bir arabaya çarpmamak için şerit değiştiriyor ve o esnada 45 km hızla gelen sürücüsüz araç Google Waymo’ya çarpıyor.

Yaşanan kaza sonrası olay yeri görüntüleri.


#Google
#Google Waymo
#Kaza

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.