e-Devlet 40 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya hizmet veriyor.
Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulduğu e-Devlet kapısında hizmet sayısı 3 bin 932’ye ulaştı. Her gün milyonlarca kişinin giriş yaparak BAĞKUR ve SGK 4A hizmet dökümü, dava dosyası, vergi borcu, miras ve soyağacı sorgulama gibi işlemleri gerçekleştirdiği e-Devlet Kapısı’nda en sık kullanılan hizmetleri sizler için derledik.
Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Aralık 2008 tarihinde vatandaşların hizmetine sunulan e-Devlet Kapısı, Türkiye’de her gün en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri haline geldi.
40 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının işlem yaptığı 3 bin 935 hizmet, e-Devlet kapısında yer alıyor. Bizde en çok kullanılan 4A hizmet, dava, vergi borcu, miras ve soyağacı gibi e-Devlet hizmetlerini sizler için derledik.
En çok kullanılan e-Devlet hizmetlerini internet tarayıcınızın sık kullanılanlar kısmına ekleyerek ihtiyacınız olduğunda kolayca ulaşabilirsiniz.
e-Devlet Kapısına sadece
ile değil,
,
,
ve
kullanarak da giriş yapabilirsiniz.
e-Devlet şifresi nedir, nasıl alınır?
e-Devlet şifrenizi PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
e-Devlet'e giriş nasıl yapılır?
e-Devlet Kapısı'na giriş yapmak için
PTT Merkez Müdürlüklerinden
temin ettiğiniz şifreyle
adresindeki ekranın sağ üst köşesinde yer alan
butonuna basmanız ve şifreyi girmeniz yeterli.
Mobil cihazlar için e-Devlet uygulaması
e-Devlet Kapısı uygulamasıyla mobil cihazlarınız üzerinden istediğiniz hizmete anında ulaşabilirsiniz.
En sık kullanılan e-Devlet hizmetleri
Milyonlarca vatandaşın 3 binden fazla hizmet arasında en sık kullanılan e-Devlet hizmetleri belli oldu.
adresinde listelenen hizmetler şöyle:
En çok kullanılan e-devlet hizmetlerinin başında
yer alıyor. Milyonca çalışan vatandaşı yakından ilgilendiren
Adalet Bakanlığı'nın e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinde sunduğu bu hizmeti kullanarak, UYAP sisteminde
varsa bu davaların bilgilerini ve dava dosyalarının içeriklerini sorgulayabilirsiniz. Adınıza açılmış
Bu hizmet ile, sürekli ve süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan ve süresinde ödenmediği için vadesi geçmiş olan ya da tahakkuk ettiği halde vadesi gelmemiş olan vergi borcu bulunup bulunmadığına dair mükellef bazlı bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama
e-Devlet hizmetleri arasında belki de en ses getireni
alt-üst soy bilgisi sorgulama
oldu. 8 Şubat 2018 tarihinde kullanıma sunulan soyağacı sorgulama hizmeti, milyonlarca vatandaşın yoğun ilgisinden dolayı e-Devlet Kapısı sisteminin kilitlemesine sebep olmuştur.
Veraset İlamı, Miras Sorgulama
Vatandaşların dikkatini çeken başka bir e-Devlet hizmetiyse Miras Sorgulama işlemi. 6 Mart 2018 tarihinde kullanıma sunulan hizmet sayesinde Adalet Bakanlığı'nın işbirliğiyle Veraset İlamı Sorgulaması yapılarak size miras bırakılıp bırakılmadığını öğrenebilirsiniz.
Aracımın Çekildiği Otopark Bilgisi Sorgulama
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir hizmeti olan Aracımın Çekildiği Otopark Bilgisi Sorgulama işlemi sayesinde polis tarafından çekilen aracınızın hangi otoparka çekildiği gibi durum bilgilerini öğrenebilirsiniz.
Halk Kütüphaneleri Hizmeti
e-Devlet Kapısına yeni bir hizmet daha eklendi. Bundan böyle Halk Kütüphanelerinde Katalog Tarama, Halk Kütüphanelerinden Ödünç Alınan/İade Edilen Materyalleri Sorgulama, Halk Kütüphanelerine e-Üyelik / Bilgi Güncelleme gibi işlemlerinizi artık e-Devlet üzerinden halledebileceksiniz.
Dijital ortamda kolayca ulaşabileceğiniz
3 binden fazla e-Devlet hizmeti
olduğunu unutmayın. Bilgisayar ve mobil üzerinden gerekli tüm hizmetlere kolayca ulaşabilirsiniz. Tüm işlemlere ulaşmak için
#e-Devlet
#e-Devlet Kapısı
#4A hizmet dökümü
#vergi borcu