Yıldırım’dan hodri meydan

Yeni Şafak
Ergün Balcı
04:003/06/2018, Pazar
G: 3/06/2018, Pazar
Yeni Şafak
Ali Koç- Aziz Yıldırım
Ali Koç- Aziz Yıldırım

Fenerbahçe’de rekor katılım beklenen tarihi kongre bugün Ülker Stadyumu’nda gerçekleşecek. Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerinden Ali Koç, yarışacak. Yıldırım, genel kurulda, “Sen ne veriyorsan ben de aynısını veriyorum. Sen futbol şubesinin başına geç, ben de amatör şubeleri ve kulübü yöneteyim, hodri meydan” diye konuştu. Koç ise “Fenerbahçe’den büyük değilsiniz” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, seçim öncesi genel kurul üyelerine yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Fenerbahçe, elitist bir seçim yapmadı. Soy sop hiçbir şeye bakmadı. Şimdi gönülden gönüle konuştuğumuzu bilerek konuşuyorum. Ruhumuz bir diyerek bu yola baş koyduk. Her Fenerbahçeli, en az benim kadar saygıya, hürmete layıktır. Fenerbahçelilik bir ruhla olmaktır. Fenerbahçe, Kuva-i Milliye ruhudur” dedi. Muhalefetin en çok vurduğu yaptığı şeyin değişim olduğunu belirten Yıldırım, “Elbette değişim gereklidir. Doğru zamanda, doğru şekilde yapıyorlarsa elbette. Bize muhalefet edenlerin değişiklikten kast ettikleri şey, yöneticilerin değişimi olsa gerek. Sanki ben ve arkadaşlarımız değişirsek, sihirli bir olay gerçekleşecek ve her şey değişecek. Ben ve yöneticilerimizin görevi bırakması, Fenerbahçe’nin faydasına olacaksa bunu en başta biz gerçekleştirirdik” ifadelerini kullandı. Yıldırım, bir diğer aday Ali Koç’a çağrıda bulunarak, “Sayın Ali Koç, sen ne veriyorsan aynısını yönetimim verecek. Futboldan anladığını söylüyorsun, gel futbolun başına geç, amatör şubeler bende olsun. İkimiz de koyacağımız parayı koyalım, hodri meydan! Ne sen ne de ben... Kazanan Fenerbahçe olsun” dedi.

SORACAĞIM HESAP KİŞİSEL DEĞİL

Yargıtay’ın, 3 Temmuz Kumpas Davası’ndaki kararını açıklamadığını ve kendilerine hala “Fenerbahçe masum” denmediğini belirten Yıldırım, “Bize bu zulmü yapanların yakalarına yapışamıyoruz, hesap soramıyoruz. Yargıtay meselesi bunun için önemli. Kendi adıma bir kaygım yok. Soracağım hesap kişisel değil, Fenerbahçe’nin hesabıdır” ifadelerini kullandı. Yıldırım, Ali Koç’un, “Seçimi kazanamazsam bir daha aday olmam” şeklindeki açıklamasına karşılık olarak, “Bunun sebebi tribünlerde ayrımcılık olacağıymış. Buna saygı gösterebilirdim ama aklıma şu geliyor, neden 19 ay önce bunları aklına getirmedin? Neden tribünlerin odaklanmasını bozdun?” ifadelerini kullandı.

  • ALİ KOÇ HAKLARIMIZI SAVUNABİLİR Mİ?
  • Bir diğer başkan adayı Ali Koç’a seslenen ve Koç hakkında 101 imzayla verilen dilekçeye göndermede bulunan Yıldırım, “Ali Koç seni bir dilekçe korkutmuş, ürkütmüş, Fenerbahçeli birinin duruşu bu mu olmalı?Ali Koç, 101 kişinin BİMER’e yaptığı başvurudan endişe duyuyor. Bundan endişe duyan biri Fenerbahçe için hesap sorabilir mi? Sahip olduğu şirketlerin markasını düşünen biri, Fenerbahçe’nin haklarını savunabilir mi? Bu dilekçeden bizi sorumlu tutuyor, biz buna ihtiyaç duymayız” dedi. Yıldırım, “Real Madrid’i düşünelim. Bir operasyon yapılıyor, başkanı ve profesyonelleri içeri giriyor en iyi oyuncuları takımdan ayrılıyor. Takımın prestiji sarsılıyor. Sonra Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nden men ediliyor. 2011’de Real Madrid’in başına bunlar gelse ne olurdu, bugün kupayı alabilir miydi?” diye konuştu.
F.Bahçe’de tarihi seçim

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda başkan bugün belli olacak. Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen tarihi kongrede mevcut başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık için yarışacak. Mevcut başkan Aziz Yıldırım, 13. kez girdiği kongreyi de kazanmak ve 3 yıl daha görev almak için üyelerden oy bekleyecek. Diğer aday Ali Koç da Fenerbahçe Kulübü’nün 33. başkanı olmak için üyelerin oyuna talip olacak. Seçimde Aziz Yıldırım için sarı, Ali Koç için beyaz renk oy pusulası kullanılacak. Kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenen kongreye rekor katılım bekleniyor. Genel kurulda, aidatını yatıran 25 bin 650 üye oy kullanabilecek. Genel kurulda, başkanı seçmek için oy verme işlemi bugün yapılacak. Üyeler başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulları belirlemek için oy kullanacak. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde, 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

Seçimli olağan genel kurulun rekor katılımla kulüp tarihine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2013’te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım’ın, Mehmet Ali Aydınlar’ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Bu kongrede ise, 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor. Rekor katılımla, sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013 yılında yapılan kongrede 6 bin 821 oy alan mevcut başkan Aziz Yıldırım’a aitti.


Bir yere gitmiyorum Ali Şen

Genel Kurul’da konuşan Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen ile mevcut başkan Aziz Yıldırım arasında geçen esprili bir diyalog kongreye damga vurdu. Kongrede konuşan Ali Şen, “Aziz Yıldırım’ın yaptığı hizmetleri her zaman takdirle karşıladım. Benim bir rüyam vardı. Türkiye’deki büyük ailelerinin çocuklarının kulüplerde görev almalarıydı bu rüyam. Ali Koç’un başkan adayı olması sadece Fenerbahçe için değil, Türk sporu için de büyük şans. Aziz Yıldırım’a 2006 yılından dolayı teşekkür ediyorum. 2006 yılında Ali Koç’u yönetim kuruluna aldı ve bugünleri yaşamamızı sağlayan temelleri Aziz Yıldırım attı. Aziz Yıldırım’ın kalbinde de Ali Koç’un olduğunu biliyorum. Aziz Yıldırım’ı Fenerbahçeliler asla unutmayacak” diye konuştu. Ali Şen konuşmasını tamamlayınca Aziz Yıldırım’a giderek tokalaştı. Fenerbahçe’nin iki önemli ismi birbirine sarılıp öpüştü. Ali Şen’in ardından kürsüye gelen Aziz Yıldırım ise “Ali Şen Başkan beni öpüyor ama buradayım, bir yere gitmiyorum” diye konuştu. Şen, Yıldırım’ın konuşmalarını merakla dinledi ve tribündeki yerine geçti.

Türkiye’nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, gelecek dönemde altyapı konusunda önemli yatırımlara imza atacaklarını söyleyerek, “Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye’nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz” dedi. Mosturoğlu, takıma inançlarının tam olduğunu belirterek, “Şampiyonlar Ligi’nde yeni statüye göre Fenerbahçe Futbol Takımı’nın gruplara kalacağına inancımız tamdır. Avrupalı bir futbol adamı ile birlikte altyapı konusunda Türkiye’nin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyle 3 Temmuz Akademisi’nden yetişecek futbolcularımız A Takım’da yer alacaktır. Proje, ilk meyvesini 2 yıl içerisinde verecek. 3 Temmuz Kumpas Davası’nda sorumluluğu bulunanların ceza alması için gerekli bulunan bütün davalar açılacaktır” ifadelerini kullandı.


150 milyon Euro koyacağım

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ikinci kez geldiği kürsüde, başkan seçilmesi durumunda kulübe yapacağı ekonomik katkıyı da açıkladı. Yıldırım, sponsorlarla beraber kasaya 150 milyon Euro kaynak girişi sağlayacaklarını belirtti. Yıldırım, “Her şeyi 3 Temmuz’a bağlamayalım, doğru. FETÖ ile şimdi öpüşüp barışalım mı? Öneriniz bu mu? Aziz Yıldırım herkesle kavgalı diyorlar. Fenerbahçe’ye karşı küstahlaşan karşılığını alır” diye konuştu.

G.Saray ve Beşiktaşlılar’ı üye yapmadım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaraylı ve Beşiktaşlıları üye yaptığına ilişkin yorumlara, “Aziz Yıldırım bilerek ve isteyerek kimseyi üye yapmamıştır ama bilmeden yapmış olabilirim. Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak dedik. Hiç güleceğim yoktu, gülmeye başladım ya” ifadelerini kullandı. 1 milyon üye projesiyle ilgili olarak da konuşan Yıldırım, “Fenerbahçe halkın takımı, halka insin diye 2006’da düşündüm bu projeyi. Metris’teyken getirdim. Sonuçta bu tüzüğe bunu koyduk. Bir kişi referans verip ben Fenerbahçeliyim diyorsa üye oluyor. Onun geçmişini bilemem” diye konuştu.

  • İlk kez statta
  • Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapıyor. Genel kurul, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı’na alındı. Sahanın içine konuşmaların yapılması için kürsü kuruldu, ayrıca oy verme işlemi için sandıklar da saha içine konulacak. Üyeler, Fenerium Tribünü’ne giriş yapacak. Bu tribüne sığılmaması durumunda kale arkası tribünlerine de üye alınacak.
KÜÇÜK: 45 DAKİKADA SONUÇLAR BELLİ OLUR

F.Bahçe’nin Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığına Vefa Küçük seçildi. Küçük, ‘’Ramazan Ayı’nda yönetime talip olanların yarışını yönetmek, sandıklarda emniyeti sağlamak için Fenerbahçe tarihinin en geniş katılımlı Genel Kurulu’nda bizi göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum’’ dedi. Küçük, 17.00’de oy verme işlemi bittikten sonra sonuçların 45 dakikada belli olacağını da belirtti.

Tecrübeli bir yapı devam etmeli

Fenerbahçe Kulübü’ndeki Olağan Genel Kurulu’na ilişkin önceki gün katıldığı bir programda bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En ideali, alışılmış olan şey, hayırlı olsun demektir. Yani gönlüm bu noktada ideal bir yönetimin iş başına gelmesidir. Ama burada tabii tecrübe çok çok önemli. Temenni ederim ki inşallah bu kongreyle birlikte Fenerbahçe yeni bir sürece çok daha diri, çok daha güçlü ama tecrübenin de hakim olduğu bir yapıyla devam eder” değerlendirmesini yaptı.

Adaylara coşkulu karşılama

Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu için stada gelen başkan adayları tezahüratlarla karşılandı. İlk olarak Ali Koç giriş yaparken, sonrasında Aziz Yıldırım tribüne geldi. İki başkan adayı da üyeler tarafından alkışlar ve tezahüratlar ile karşılandı.

  • AZİZ YILDIRIM’IN YÖNETİM LİSTESİ
  • Mithat Yenigün, Mehmet Kocadon, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Önder Fırat, Ozan Balaban, Ahmet Özokur, Fatih Öztürk, Selim Kosif, Ahmet Ketenci, Metin Doğan.
  • ALİ KOÇ’UN YÖNETİM LİSTESİ
  • Semih Özsoy, Erol Bilecik, Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan.
#Fenerbahçe
#Aziz Yıldırım
#Ali Koç

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.