|

Vardy'den yılın golü

Premier Lig'de Leicester City, Liverpool'u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. City'nin rekortmen golcüsü Jamie Vardy'nin attığı ilk gol ise sosyal medyayı salladı.

Yeni Şafak
09:17 - 3/02/2016 Wednesday
Güncelleme: 11:17 - 3/02/2016 Wednesday

İngiltere Premier Lig lideri Leicester City, sahasında Liverpool'u 2-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Aralık ayında Anfield Road Stadı'nda Liverpool'a 1-0 yenilerek bu sezon ligdeki ilk deplasman yenilgisini alan Leicester City, rövanş maçından rakibini puansız gönderdi.



İlk yarısı golsüz sona eren mücadeleyi rekortmen futbolcusu Vardy'nin 60 ve 71. dakikalarda attığı gollerle kazanan ev sahibi ekip, puanını 50'ye yükseltti.



Geçen hafta Lig Kupası'nda finale yükselen Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool ise son beş maçında sadece bir galibiyet elde edebildi.





Vardy'den muhteşem gol

Geceye damga vuran olay ise Vardy'nin ilk golü oldu. 60. dakikada Mahrez'in gönderdiği uzun pasa hareketlenen Vardy, kaleye 27.6 metre mesafeden mükemmel bir vuruş yaparak kaleci Mignolet'yi mağlup etti. Vardy'nin şutunda top 90.4 km hıza ulaşırken, kaleye sadece 1.1 saniyede gitti.



Sosyal medyayı salladı

Bu gol sosyal medyada büyük yankı uyandırırken Vardy adıyla açılan hashtag, Twitter'da TT listesine girdi.



Galatasaray'ın golcüsü Lukos Podolski, eski Fenerbahçeli Pierre van Hooijdonk ve Hollanda'nın yaşayan efsanesi Rud Gulit de bu gole tepkisiz kalamadı.






#jamie vardy
#gol
#liverpool
#Leicester City
9 years ago