Turkcell Süper Kupa Şampiyonu G.Saray

Yeni Şafak
Umut Yılmaz
04:0014/08/2016, Pazar
G: 14/08/2016, Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Galatasaray arasındaki Turkcell Süper Kupa finali nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatmaları berabere sonuçlanan finalde siyah-beyazlı takımı penaltı atışlarıyla deviren Galatasaray, kupayı müzesine götürdü. Sarı-kırmızılı takım bu galibiyetle son 5 Süper Kupa Finali'nin 4'ünü kazanmış oldu

Galatasaray, normal süresi 0-0, uzatmaları da 1-1 biten karşılaşmada son şampiyon Beşiktaş'ı penaltılarda 4-1 yenerek Turkcell Süper Kupası'nın sahibi oldu. Maça hızlı ve hırslı başlayan taraf Cimbom'da 10. dakikada Wesley Sneijder'in ara pasıyla hızla ceza sahası içerisine giren Bruma'nın şutu defansa çarparak az farkla kornere gitti. 11'de sağ kanattan sert gelen ortaya iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunu Tolga direk dibinde kurtardı. Beşiktaş'ın ilk tehlikesi 34. dakikada geldi. Siyah-beyazlı ekibin kazandığı frikik vuruşunda topun başına geçen Oğuzhan'un sert şutunu Muslera son anda çeldi. 35'te Sneijder bir kez daha kornerde topun başına geçerken, Podolski'nin kafa vuruşunda Tolga bir kez daha geçit vermedi. 54'de Tolgay'ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk'in şutu az farkla auta gitti. 88'de Ömer, sol kanattan içeri girerken müsait pozisyondaki Cenk'i gördü. Boş pozisyondaki Cenk'in şutunu ise direk dibinde Muslera kurtardı. maçın normal süresi 0-0 bitti. 100. dakikada Hakan Balta sahneye çıktı. Sneijder'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşu arka direkte tamamlayan Hakan, takımını öne geçirdi: 0-1. 107. dakidaka Olcay'ın soldan ortasını arka direkte Quaresma kaleye ortaladı. Muslera'dan önce ayak koyan Chedjou topu kendi kalesine gönderdi: 1-1. Penaltı atışlarında G.Saray'da, Selçuk, Hakan Balta ve Tolga Ciğerci atışları gole çevirdi. Beşiktaş'ta ise Oğuzhan, Cenk ve Atiba penaltı atışlarından yararlanamadı.



Eren Derdiyok siftah yaptı


Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink kadro tercihi yaparken forvet bölgesinde yeni transferlerden Eren Derdiyok yerine Lukas Podolski'yi tercih etti. Podolski'nin sakatlanması sonrasında si 43. dakikada sahaya giren Eren, sarı-kırmızılı formayla siftah yapmış oldu. Yeni transferlerden Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılı takımdaki kariyerine Beşiktaş maçı ile birlikte başladı. Bu sezon kadroya katılan Serdar Aziz, Beşiktaş karşısında yedek soyundu. 4 gün önce transfer olan Cavanda ise 18 kişilik kadroya alınmadı.



Süleyman Seba unutulmadı





Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, ölümünün 2. yıldönümünde dün kabri başında anıldı. Feriköy Mezarlığı'ndaki anma törenine, Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yöneticilerin yanı sıra Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile Seba'nın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Süper Kupa maçı için Konya'da bulunan başkan Fikret Orman ise çelenk gönderdi. F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor kulüpleri de yayınladıkları mesajlarla Seba'yı saygıyla andıklarını ifade etti. Beşiktaşlı futbolcular ise Galatasaray maçı öncesi ısınmaya Süleyman Seba baskılı tişörtlerle çıktı.



Birlik ve beraberlik





Torku Arena'da Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa finalinden önce, FETÖ terör örgütünün hain saldırısı sonucunda 15 Temmuz'da hayatını kaybeden demokrasi şehitleri unutulmadı. Maç öncesi düzenlenen seramonide "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazısı açılırken tribündeki taraftarlar hep bir ağızdan bu sloganı haykırdı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı mitinginde beraber görüntülendiği fotoğrafı pankart yapan Galatasaray tribünleri, "Sizi hep böyle görmek istiyoruz" mesajı verdi. Stat ekranlarında 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşlarımızın isimleri verildi. Beşiktaş tribünlerinde ise "Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız" ifadelerinin yer aldığı pankart açıldı.



İstenmeyen görüntüler!






Beşiktaş-Galatasaray maçının 27. dakikasında istenmeyen görüntüler oluştu. Maç öncesi birlik ve beraberlik mesajları alkış alırken, bu dakikada Galatasaray taraftarlarının olduğu tribünlerde meşaleler yakıldı. Daha sonra bu yanıcı maddeler sahaya atıldı. Hakem Mete Kalkavan oyunu durdurdu. Wesley Sneijder, taraftarlarının olduğu tribünün önüne kadar gelip durmaları çağrısı yaptı. Yaklaşık 3 dakika duran oyun, kaldığı yerden devam etti.



Kareografi krizi


Galatasaray yönetimi derbiyi protokol tribününde izlememe kararı aldı ve maçı locadan izledi. Yönetimin bu kararı almasında maç öncesi yapılan kareografi olduğu belirtildi. Maç öncesi taraftarların sadece kale arkası tribünlerinde kareografi yapılmasına izin verilirken buna rağmen daha sonra maraton tribününde yer alan Beşiktaş taraftarlarının kareografisine izin verilmesi üzerine yönetim böyle bir karar aldı.



Holiganlar işbaşında


Konya'da Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde, taraftarlar arasında çıkan kavgada 4 kişinin bıçakla yaralandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'na gelmeye çalışan iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Konya-Ankara kara yolunun 60. kilometresinde, bir akaryakıt istasyonunda karşılaşan gruplar arasında çıkan kavgada, Galatasaray taraftarı oldukları belirtilen A. T., M. V. K., E. Z. ile M. B. bıçakla yaralandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.







#Süper Lig
#Turkcell Süper Kupa
#Galatasaray

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.