|

Şampiyonluk geliyor

Kaleci Volkan Demirel, Trabzonspor maçı sonrası soyunma odasında takım arkadaşlarına 2 yıl önce yaşadıklarını anlattı ve “Herkes inansın şampiyonluk geliyor. Böyle oynarsak kalan bütün maçlarımızı kazanırız” dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 26/04/2016 منگل
Güncelleme: 03:12 - 26/04/2016 منگل
Yeni Şafak

Yarıda kalan Trabzonspor maçı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nun 4-0'lık skoru kendi lehlerine tescil etmesini bekleyen ve Beşiktaş ile puan farkını 3'e indirecek Fenerbahçe, yeniden şampiyonluk havasına girdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor maçında alınan farklı galibiyet ve ortaya konulan futbol sarı-lacivertli takımın şampiyonluk umutlarını yeniden yeşertti. Tekrar şampiyonluk havasına giren Fenerbahçe'de futbolcular soyunma odasında büyük sevinç yaşarken, takım kaptanı Volkan Demirel, “Herkes inansın şampiyonluk geliyor. Sezon sonunda şampiyon olacağız. Biz böyle oynarsak kalan maçlarımızı kazanırız. Beşiktaş mutlaka puan kaybedecek. Trabzonspor maçı şampiyonluk yolunda en önemli maçtı” ifadelerini kullandı. Takımın tecrübeli isimleri Mehmet Topal ile Gökhan Gönül de iki sene önce teknik direktör Ersun Yanal'lı son şampiyonlukta Trabzonspor ile oynanan maçın da yarıda kaldığını ve o sezon şampiyonluğa ulaştıklarını belirterek, “Tarih yine tekerrür edecek, sezon sonunda mutlu sona ulaşan taraf biz olacağız” şeklinde iddialı konuştu.



F.Bahçe Nani'yle coştu




Ligde 28 haftada 44 gol atarak kısır bir görüntü sergileyen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira çözümü geç de olsa buldu. Sistemde değişikliğine giden Portekizli teknik adam, Luis Nani'yi forvet arkasına çekti. Yıldız futbolcu daha özgür olduğu için performansı arttı ve bu da takıma olumlu yansıdı. Mehmet Topal ile ön liberoda görev yapan Josef'in de oyun bölgesinde değişikliğe giden Pereira, Brezilyalıyı sağ içte oynattı. Bu değişiklerin ardından sarı-lacivertli takım hem ofansif hem de defansif anlamda iş yapan bir takıma döndü. Fenerhbahçe, Nani'nin forvet arkası oynadığı 1'i kupa 4 maçta 10 kez fileleri havalandırdı. Trabzonspor maçında çektiği tek şutta golünü atan Nani, bir asist yaptı ve 4 de önemli pas vererek, takımının hücumdaki üretkenliğinde kilit rol oynadı. 3 kez adam geçen Nani, 4 ikili mücadele kazandı ve 45 kez topla oynadı.



Yıldırım takipte!


Trabzon'da yaşanan olayların ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, idari menajer Hasan Çetinkaya ve yönetici Cenk Başak'ı telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, Trabzon Valisi ve üst düzey emniyet yetkilileriyle de görüşerek kafilenin güvenliği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yıldırım, idari menajer Hasan Çetinkaya'ya teknik heyet ve futbolcuların durumlarını sordu, iyi olduklarını öğrendikten sonra da güvenlik tam olarak sağlanmadan stattan ayrılınmamasını istedi.



Görüşme zamanı


F.Bahçe yönetimi sözleşmesi sona erecek Mehmet Topal, Gökhan Gönül ve Caner Erkin ile hafta içerisinde masaya oturacak. Başkan Aziz Yıldırım öncelikle 3 futbolcuyla bir araya gelecek ve sarı-lacivertli yönetimin teklifini iletecek. 3 futbolcuyla da sözleşme yenilenmesi bekleniyor. Beşiktaş ile anlaştığı iddialarını yalanlayan Gökhan Gönül, Trabzon deplasmanı sonrası uçağa binerken Volkan Şen ile birlikte F.Bahçe marşı söylerek takımda kalmak istediğini kanıtladı.



İnanç ve istek başarıya götürecek


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Trabzonspor maçında oyuncuları sakin kalmaları konusunda uyardı; derbi sonrası soyunma odasında ise “Sahada şampiyon olmayı isteyen bir takım vardı” sözüyle futbolculara olan inancını dile getirdi.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Trabzonspor maçının devre arasında soyunma odasında futbolcularına sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Oyuncularından duygusal kontrollerini sağlamalarını isteyen Portekizli teknik adam, “Sadece sahaya konsantre olmalıyız. Saha içi dışında başka bir şey düşünmemeliyiz. Herkes sakin olup, kendisine verilen taktik görevi yerine getirmek için mücadele etmeli. Sadece sahaya konsantre olmalıyız. Duygusal kontrolümüzü kaybetmemeliyiz. Herkes taktik konularını düşünsün. Size verdiğim taktiksel görevleri yerine getirin” dedi. Alper Potuk'u da uyaran Pereira, “Zorlu bir atmosfer var. Gol attığın için sevinmen en doğal hakkın ancak sakin kalmalıyız" ifadelerini kullandı. Portekizli çalıştırıcı, maç sonunda oyuncularını tebrik etti ve “Zorlu bir atmosferde oynamamıza rağmen güçlü bir takım olduğumuzu ve kalitemizi ispat ettik. Şampiyon olmayı isteyen bir takım vardı. Bu inanç ve istek bizi şampiyonluğa götürecek” dedi.









#Volkan Demirel
#Trabzonspor
#Fenerbahçe
8 سال واپس