Resmen aday

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0031/03/2018, Cumartesi
G: 31/03/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hazirandaki kongrede başkan adaylığını resmen açıkladı. Yıldırım, “Bugün 20 yıl öncesine göre daha heyecanlıyım. Futbolla ilgili projelerimizi ilerleyen günlerde açıklayacağız” dedi. Yıldırım, Ali Koç’un ardından adaylığını açıklayan ikinci isim oldu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, haziran ayında yapılacak seçim öncesinde başkanlığına adaylığını resmen açıkladı. Yıldırım, Çırağan Sarayı’nda kongre üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. “Ruhumuz bir” sloganıyla sahneye çıkan Yıldırım tarihe yeni bir not düşmek üzere toplandıklarını ifade ederek, “Bugün şehitlerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Projelerle alakalı açıklamaları ileri ki günlerde yapacağız” dedi. 1998 senesinin Şubat ayında parçalı ve dağınık bir Fenerbahçe camiası olduğunu belirten Yıldırım, “1998 senesinde 1 oy farkla kazandığım başkanlıktan 20 yıl sonra, bugün daha da heyecanlıyım. Fenerbahçe’nin gerekli pozisyonları alamaması nedeniyle oluşan boşluktan dolayı rakipler Fenerbahçe’nin önüne geçti. İlk olarak büyük Fenerbahçe’mizin taraftarını düşünerek gerekli ekonomik tedbirleri alıp tesisleşmelere başladık. İstedik ki, taraftarlarımız en güzel tesislerde, statta takımını desteklesin. Bu öyle bir hamleydi ki sadece Fenerbahçelileri değil, ezeli rakip taraftarlarını da etkiledi. Türkiye’de modern tesisleşme hamlesiyle diğer takımlara yol gösterdik” diye konuştu.

DEVLETİ VE FENERBAHÇE’Yİ ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

“Fenerbahçe Türkiye’dir” diyerek uluslararası alanda dünyaca ünlü oyuncuların transferiyle tüm gözleri Fenerbahçe’ye çevirdiklerini belirten Yıldırım, “Fenerbahçe gün geçtikçe güçleniyor. Fenerbahçeli ve diğerleri söylemiyle iki kutuplu bir ortam oluşturuldu. Denizli’de son dakikalarda kaybettiğimiz şampiyonlukla bu kutuplaşma ortaya çıktı. Yaptığımız yatırımların meyvesini ilerleyen yıllarda 100. yıl şampiyonluğunda ve Avrupa’daki gösterdiğimiz başarılarla gördük. 2008-09 sezonunda Fenerbahçe şampiyonluğun içindeydi ama yeniden şampiyon olmasın diye son haftalarda Denizli’de olduğu gibi şampiyonluğun kaybetmesi sağlandı. Biz ‘Fenerbahçe yıkılmaz’ diyerek ertesi sezon tekrar şampiyonluğu kazandık. Fenerbahçe en güçlü döneminde en iyi oyuncu kadrosuyla hain kumpas ile karşı karşıya geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nden önce bu kumpasla ilk kez yüz yüze gelen Fenerbahçe’dir. Atatürk’ün cumhuriyetiyle birlikte amaç Fenerbahçe’yi ele geçirmekti. Fenerbahçe, Aziz Yıldırım değildir. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’den ibarettir. Bunu bilen büyük Fenerbahçe taraftarı aynı çubuklu etrafında ’Fenerbahçe cumhuriyeti yıkılamaz’ diyerek, dik durarak tuzakların karanlık yüzlerine tükürdü. Savcı son sözün var mı dediğinde ‘Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe’ diyerek Fenerbahçe taraftarını camiasını ve yüzünü yere düşürmedim” ifadelerini kullandı.


ONURLA VE GURURLA ADAYLIĞIMI İLAN EDİYORUM

Fenerbahçe’nin sadece futbol kulübü değil, 100 yıllık bir spor kulübü olduğunu ve amatör branşlara yatırım yaptıklarını belirten Başkan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadınlar voleybolda uluslararası ve Türkiye şampiyonlukları aldık. Erkek basketbolda 3 yıl üst üste Final Four’a kalıp geçtiğimiz yıl Euroleague Kupası’nı aldık. Atletizm de Ramil Guliyev’in Dünya şampiyonluğuyla gurur duyduk. Aziz Yıldırım’ın hayatı Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe için olması gerektiğine inandığım şey şu anda yeniden birliktelik için ruhumuz bir olsun diyerek onurla ve gururla Fenerbahçe Başkanlığına adaylığımı sizlerin huzurunda ilan ediyorum.”

  • Başkan mega bir projeyle geliyor
  • Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, başkan Aziz Yıldırım’ın kulübün haziran ayında yapılacak olağan kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıklamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Seçimin 3 Haziran’da yapılacağını hatırlatan sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı, “Süreç önceden başladı. Ali (Koç) Bey adaylığını çok uzun bir süre önce, başkan ise bugün (dün) açıkladı. Kulüp içi demokrasi ve seçim kültürünün gelişmesi konularında çok adaylı seçimlerin faydalı olduğunu düşünüyorum. Kazanan Fenerbahçe olacak” diye konuştu. 35 bin kongre üyelerinin bulunduğunu ve çok katılımlı, rekor seviyede bir kongre olmasını beklediğini aktaran Mosturoğlu, Aziz Yıldırım’ın projeleriyle ilgili olarak ise şunları aktardı: “Başkanın mega bir projesi var. Tüm illeri kapsayan bir proje. Projeyle ilgili ilerleyen günlerde açıklama yapacak. Gerçekten bugünün güncel konularını içeren, üzerinde çok kafa yorulup tartışılması gereken bir proje. Başkan büyük hayaller kurup bunun peşinde koşan biri. Heyecan bitmediği sürece bu tip yarışların içinde olacaktır.”

REİNA’YLA AYNI GECE BİZE DE SALDIRI BAŞLADI

Mosturoğlu, futbol takımının seçim sürecinden etkilenip etkilenmediği sorusuna şu cevabı verdi: “Başkan, adaylığını bunun için geç açıkladı. Seçim sürecinin erken başlamasına ilk defa şahit oldum. Haliyle etkiler diye düşünüyorduk. Taraftarımızın da seçim sürecinden çok fazla etkilendiğini düşünüyorum.” Mosturoğlu, başkan Yıldırım’ın daha önce yaptığı, “Ali Koç, taraftarı ikiye böldü” yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, “İkiye bölünme doğrudan Ali Bey’le ilgili değil. Reina saldırısının olduğu gece Fenerbahçe’ye de sosyal medya üzerinden bir saldırı oldu. O hesapların FETÖ’yle ilişkisi olduğu ortaya çıktı.Biz yoksa Ali Bey’in adaylığıyla ilgili bir şey demedik” ifadelerini kullandı.

#Aziz yıldıırm
#Fenerbahçe

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.