Olimpiyat biletleri kapış kapış

Cihan
00:0016/01/2014, Perşembe
G: 16/01/2014, Perşembe
Yeni Şafak
Olimpiyat biletleri kapış kapış
Olimpiyat biletleri kapış kapış

Sochi 2014 Kış Olimpiyatları Organize Komitesi Başkanı Dmitriy Çernişenko, biletlerinin yüzde 70''inin satıldığını açıkladı.

Rusya''nın ev sahipliği yapacağı 2014 Kış Olimpiyatları'na bir aydan daha az bir süre kaldı. Yavaş yavaş hazırlıkların sonuna doğru gelinirken bilet satışlarında artış olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Organize Komitesi Başkanı Dmitriy Çernişenko, biletlerin yüzde 70''inin satıldığını duyurdu. Biletlere yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Çernişenko, "En çok satış internet üzerinden yapılıyor. Seyircilerin yüzde 75''ini Rusların oluşturacağı tahmin ediliyor." diye konuştu.

Daha önce, biletin 30 ile 1300 dolar arasında olacağı belirtilmişti. Ayrıca, bilet alan yabancı ülke vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanacağı açıklanmıştı.

Öte yandan, Rusya''nın Aeroflot havayolu şirketi Kış Olimpiyatı ve Paralimpik Oyunları süresince Moskova – Sochi gidiş geliş uçak biletlerini 5 bin rubleye (150 dolar) sabitlediğini duyurmuştu.

Sochi 2014 Kış Olimpiyatları''nın açılış töreni 7 Şubat''ta Fişt Olimpiyat Stadyumu''nda yapılacak. Olimpiyatlar 23 Şubat''a kadar devam edecekken Paralimpik Oyunları 7 ile 16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.