|

'Keşke Aydınus'u verselerdi'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın sezon içinde skora etki eden skandal kararlar veren hakem Cüneyt Çakır'ın Osmanlı maçına atanmasına tepkisi sürüyor. Başkan Orman, 'Bu maça atanacak daha iyi hakemler vardı' dedi.

Yeni Şafak ve
07:42 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 08:02 - 15/05/2016 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş'ın Cüneyt Çakır endişesi...
Beşiktaş'ın Cüneyt Çakır endişesi...

Beşiktaş, Süper Lig'de bugün Osmanlıspor ile tarihi bir maça çıkacak. Maçın önemi, 7 yıllık şampiyonluk hasretinin yanı sıra siyah-beyazlı takımın yeni açılışı yapılan stadı Vodafone Arena'da kupa kaldırması açısından büyük önem taşıyor. Beşiktaş Osmanlıspor karşısında 1 puan alırsa yeni stadında büyük bir şölen yaşanacak. Ancak Beşiktaş camiasının en büyük endişesi ise Osmanlspor maçına atanan Cüneyt Çakır.



Bu sezon Çakır'ın yönettiği karşılaşmalarda, maçı istediği gibi yönlendiren, skora etki eden skandal kararları henüz hafızalardan silinmedi. 3-4 metre önündeki pozisyonları görmeyip aleyhte kararlar veren Cüneyt Çakır, adaletsiz yönetimiyle durumlara göre tercihini kullanıyor. Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile son oynadığı derbi maçı yöneten Çakır, bu karşılaşmadan sonra Beşiktaş'ın büyük tepkisini çekmiş ve başkan Fikret Orman, “Bir daha Cüneyt Çakır'ı Beşiktaş maçlarında istemiyoruz" açıklaması yapmıştı.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Merkez Hakem Komitesi tarafından atanan Cüneyt Çakır'ı Osmanlıspor maçına istemediği öğrenildi. Beşiktaş Başkanı'nın Osmanlıspor maçına atanan Çakır için yorumu oldukça sert ve net oldu: “Bu maça atanacak daha iyi hakemler vardı. Keşke Fırat Aydınus verilseydi."







'Adil bir yönetim istiyoruz'


Siyah-beyazlı yöneticilerin bir çoğunda da Cüneyt Çakır tedirginliği var. Yönetimin önemli isimlerinden Metin Albayrak, bu önemli maç öncesi açıklama yapmaktan çekinse de "Adil bir yönetim istiyoruz" şeklindeki demeciyle Cüneyt Çakır'a olan güvensizliğini ortaya koydu. Deniz Atalay ise Avrupa'daki başarısını Türkiye'de de tekrarlamasını istediklerini ifade ederek, Çakır'ın Türkiye'de daima beklentilerin altında kaldığı yorumunda bulundu. Yöneticilerden Yalçın Kaya Yılmaz, Hakan Özköse ve Erdal Karacan da şampiyonlukta sona çok yaklaştıklarını belirterek, "Biz güçlü bir takımız. Sahaya kazanmak için çıkacağız. Cüneyt Çakır adil bir yönetim göstersin yeter" şeklinde konuştu.





Çakır'la 7 puan gitti

Süper Lig'de bugün şampiyonluğunu ilan etmek için çıkacağı Osmanlıspor maçına, bir daha kendi maçlarına atanmasını istemediği Cüneyt Çakır'ın verilmesi nedeniyle rahatsız olan Beşiktaş, bu sezon Çakır'ın yönettiği maçlarda tam 7 puandan oldu. Ligde sadece 4 mağlubiyet ve 4 beraberliği bulunan siyah-beyazlılar, toplamda 20 puan bıraktı. Kaybedilen bu 20 puanın 7'sinde ise Cüneyt Çakır var. Beşiktaş'ın bu sezon 6. maçına atanan Çakır'ın, daha önce düdük çaldığı 5 karşılaşmada siyah-beyazlılar, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Beşiktaş, Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçlarda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olurken, evinde Kasımpaşa ve deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalarak 7 puandan olmuştu.











#Beşiktaş
#Cüneyt Çakır
8 yıl önce