Tarihi karar

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0012/08/2016, Cuma
G: 12/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Kulüpler Birliği Vakfı, dün yaptığı toplantıda futbolda 17 Kasım 2011 tarihinden itibaren uygulanan deplasman yasağının kaldırıldığını duyurdu ve “15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik” açıklamasını yaptı

Kulüpler Birliği Vakfı dün yaptığı toplantıda, Süper lig'de yeni sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor kulüpleri arasındaki deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının kaldırılmasına karar verdiklerini açıkladı. Kulüpler Birliği Vakfı'nın dün gerçekleştirdiği toplantısının ardından basın mensuplarına yapılan açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberliğe vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı: “15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğine ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.”


17 Kasım 2011 tarihinden itibaren alınan kararla Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor arasında yapılan maçlara deplasman takımının taraftarı alınmıyordu. Ayrıca Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki olayların ardından iki takımın maçlarına deplasman takımı taraftarı giremiyordu. Deplasman yasağı uygulanan kulüpler, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.



#Kulüpler Birliği Vakfı
#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Trabzonspor

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.