EDISYON:

Islıktan alkışa

00:0027/10/2006, Cuma
G: 27/10/2006, Cuma
Yeni Şafak
Islıktan alkışa
Islıktan alkışa

Türkiye Kupası'ndaki ilk maçında, G.Antep karşısına, dinlendirdiği 7 as oyuncusundan yoksun çıkan F.Bahçe, yedeklerin kötü oyunuyla son dakikalara kadar sıkıntı yaşadı.

Fenerbahçe Türkiye Kupası Grup ilk maçında G.Antepspor engelini son dakikada bulduğu gollerle geçti: 2-0. Her iki yarıda farklı bir futbol sergileyen sarı-lacivertlilerde lig ve Avrupa maçlarında şans bulamayan futbolcular ikinci yarıda gösterdikleri başarılı performansla alkışlandılar. İlk yarıda vasat bir futbol ortaya koyan F.Bahçe pozisyon üretmekte zorlanırken sadece rakip kalede iki kez tehlikeli oldu. İlk 45 dakikada Gaziantepspor'a hiç pozisyon vermeyen Fenerbahçe'de, 16. dakikada Uğur'un yaptığı ortada ceza sahası içinde Deivid'den önce topa müdahale eden kaleci Oğuz tehlikeyi önledi. 20. dakikada Kemal'in ortasında Önder'in kafa vuruşu kaleci Oğuz'da kaldı. Devre golsüz sona erdi.

DRİNCİC DİREĞE TAKILDI

İkinci yarıda etkili bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe, Tuncay, Aurelio ve Semih'in de oyuna girmesiyle skor tabelasını değiştirdi. 80'de Deivid'in golüyle perdeyi açan sarı-lacivertliler, 88'de Semih'in golüyle maçın skorunu belirledi. Bu yarıda Deivid, Kerim, Deniz ve Lugano'nun vuruşlarında kaleci Oğuz geçit vermedi. G.Antepspor ise büyük direnç gösterdiği maçtaki tek pozisyonunu 70'de Drincic ile buldu. Bu futbolcunun uzaktan sert şutu direkten döndü. Fenerbahçe bu galibiyetle ligden sonra kupada da yoluna devam etti.

Ve Lugano yeniden milli takımda

F.Bahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, teknik direktör Oscar Washington Tabarez tarafından Uruguay Milli Takımı'nın Gürcistan'la 15 Kasım'da deplasmanda oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosuna çağırıldı. Tabarez, yabancı ülkelerde forma giyen 22 oyuncuyu aday kadroya çağırırken, kesin listenin gelecek hafta açıklanacağını, bazı oyuncuların yerine Uruguay'da forma giyen futbolcuların listeye dahil edilebileceğini belirtti.

100. yıl yönetimi ilk kez tepki gördü

100. yılına ligde ve Avrupa'da başarı hedefiyle giren F.Bahçe'de yönetim bu sezon ilk kez eleştirildi. F.Bahçe tribünleri dünkü G.Antepspor maçında Aziz Yıldırım yönetimine tepki gösterdi. Migros tribünündeki sarı-lacivertli taraftarlar “Yönetim bu takım senin eserin” şeklinde tezahürat yaparak yönetime eleştirdi. Diğer tribünler ise, bu tepkiyi ıslıklayarak protesto etti. Öte yandan sarı-lacivertli taraftarlar maça fazla ilgi göstermeyince tribünler boş kaldı.

Deivid, Türkiye'deki siftahını yaptı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Deivid, dün Gaziantep'e gol atarak Türkiye'deki ilk resmi sayısını kaydetmiş oldu. Deivid, sarı-lacivertli forma altında ilk golünü UEFA kupası ön eleme maçında Randers'a atmıştı. Ancak Brezilyalı'nın henüz ligde golü yok. Bir başka suskun forvet Semih de dün gol atarken, Tümer onun sevincine ayakkabı boyama hareketi yaparak katıldı.



Biraz sabır, biraz şans

F.Bahçe Teknik Direktörü, “Zor maç olacağını biliyordum. Rakibi açmak için sabıra ve şansa ihtiyacımız vardı. İkisi de gerçekleşti” dedi. Zico, daha iyi bir Deivid beklediğini de söyledi.

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, G.Antep maçının zor olacağını tahmin ettiklerini söyledi. İhtiyaçları olan şeyin, hızlı oynayarak kapanan rakibi açmak olduğunu söyleyen Brezilyalı hoca, “Bunun için sabıra ve şansa ihtiyacımız vardı. Bu iki olayı da gerçekleştirerek iyi bir galibiyet aldık. Futbolcuların performansından ve sonuçtan çok memnunum” diye konuştu. Zico, Deivid ile ilgili de, “Bir forvet oyuncusunun gol atmaya ihtiyacı vardır. Deivid, ceza sahasına yapılan tüm ortalarda tehlike bölgesinde hazır bulundu. Gol için her zaman bekledi. Golü atarak kendine geldi. Önümüzdeki maçlarda daha iyi bir Deivid izleyeceksiniz” şeklinde konuştu.


Yıldızlar Manisa'ya saklandı

Zico, hafta sonu oynanacak V. Manisa maçını düşünerek yıldızları G.Antep maçında dinlendirdi. Rüştü, Alex, Appiah ve Mehmet'in yanı sıra sakat Kezman ve Selçuk 18'de yer almazken, Aurelio, Ümit, Tuncay yedek soyundu. Zico, Olcan, Kemal, Tümer, Volkan ve Deivid'i ilk 11'de sahaya sürdü. Gol gelmeyince, as oyunculardan Tuncay ve Aurelio 2. yarıda oyuna dahil oldu.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.