EDISYON:

Helsinborg'un favorisi Galatasaray

00:0016/10/2007, Salı
G: 15/10/2007, Pazartesi
Yeni Şafak
Helsinborg'un favorisi Galatasaray
Helsinborg'un favorisi Galatasaray

İsveç takımının teknik direktörü Baxter korkularını saklamanın bir yararı olmadığını belirterek, “Şüphesiz grupta en şanslı takım G.Saray” dedi.

G.Saray'ın UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden İsveç'in Helsinborg takımı, favori olarak G.Saray'ı gösterdi. 8 Kasım'da İstanbul'da sarı-kırmızılılara konuk olacak olan Helsinborg takımının oyuncuları, G.Saray'ın grubun favorisi olduğu konusunda hemfikir olduklarını söylediler. G.Saray'la maçının heyecanını şimdiden yaşamaya başladıklarını söyleyen Helsinborglu futbolcular, kura çekilir çekilmez G.Saray'ın maç bantlarını izlemeye başladıklarını belirtti. Teknik Direktör Stuard Baxter de korkularını saklamanın bir yararı olmadığını belirttti.

ZOR BİR DEPLASMAN

Türk takımlarını çok iyi tanıdığını ifade eden Baxter, “İlk maçın deplasmanda olması bizim için ikinci bir zorluk. G.Saray taraftarı önünde oynamanın güçlüğünü biliyorum. İstanbul'da sürpriz beklemekten başka çaremiz yok. Linderoth'u yakından tanıyoruz. Hakan Şükür kıdemli ve tecrübesinin zirvesinde olan iyi bir oyuncu” diye konuştu. İsveçli teknik adam Türk futbolunun çok büyük ilerleme kaydettiğini belirterek, “Avrupa'da en çok tanınanlar G.Saray, Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzonspor” ifadesini kullandı.

Linderoth'a casusluk teklifi

Helsinborg Kaptanı ve İsveç futbolunun en önemli yıldızlarından biri olan Henrik Larsson da grubun favorisi olarak G.Saray'ı gösterdi. Larsson, Linderoth'dan G.Saray hakkında bilgi almaya çalıştıklarını ancak Linderoth'un kendilerine yardımcı olacağını sanmadığını ifade ederek, “G.Saray büyük bir kulüp. Avrupa'da kendisini ispatlamış durumda. Biz, G.Saray gibi büyük başarılara imza atmış değiliz. İşimiz çok zor. G.Saray'ı İstanbul'da yenmemiz çok zor gözüküyor” dedi. İsveç takımının orta saha oyuncularından Anderas Jakobsen de tüm takım olarak G.Saray'ı şanslı gördüklerini vurgulayarak, “G.Saray'da çok iyi oyuncular var. Hakan Şükür'ün oynaması bizim moralimizi bozar. İstanbul'da maç yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yatıp kalkıp G.Saray'ı konuşuyoruz” dedi.

Kalli, idmanları bire düşürdü

Bayramı izinli geçiren G.Saray, Ankaraspor maçının hazırlıklarına dün akşam teknik direktör Feldkamp yönetiminde yaptığı idmanla başladı. Milli oyuncularından yoksun bir kadro ile çalışan sarı-kırmızılılar, perşembeye kadar tek idman yapacak. Bugün ve perşembe yapılacak idmanlar basına ve taraftara açık olacak.

Bordeaux maçına Polonyalı hakem

UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu'ndaki Bordeaux-Galatasaray maçını Polonyalı hakem Robert Malek yönetecek. 25 Ekim Perşembe günü oynanacak karşılaşmada Malek'in yardımcılıklarını Konrad Sapela ve Marcin Lis yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Hubert Siejewicz olacak.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.