|

Galatasaray'dan 100. yıl koreografisi

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşma öncesinde Galatasaray taraftarları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel bir koreografi hazırladı. Ayrıca derbide İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına yönelik saldırıları kınandı.

Mehmet Onur Nizamoğlu
19:20 - 21/10/2023 Cumartesi
Güncelleme: 16:11 - 27/10/2023 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray'ın 100. yıl forması ve hazırlanan koreografi (Fotoğraf: Kadircan Dilli)
Galatasaray'ın 100. yıl forması ve hazırlanan koreografi (Fotoğraf: Kadircan Dilli)

Süper Lig'in 9. haftası derbiye sahne oldu. Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Bu mücadele öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel bir koreografi hazırlarken, Filistin de unutulmadı.


Özel koreografi

Karşılaşma öncesinde Galatasaray taraftarları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel bir koreografi hazırladı. Doğu ve Kuzey tribününde açılan kartonlarla ‘Cumhuriyeti biz kurduk’, ‘1923-2023’ yazıları yer alırken, daha sonra Atatürk’ün siluetinin yanı sıra Metin Oktay, Bülent Korkmaz, Okan Buruk gibi sarı-kırmızılı kulübün efsanevi futbolcularına ve Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'a yer verildi. Diğer tribünde ise ‘İlelebet Cumhuriyet’ yazısı yer aldı.


Derbiye özel forma

Galatasaray, Beşiktaş'ı konuk ettiği karşılaşmaya Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan formayla çıktı. Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan formaları satışa çıkarmıştı. Sarı-kırmızılı ekibin 1923 yılında giydiği formalardan esinlenerek hazırlanan formalar, taraftarlar tarafından da büyük ilgiyle karşılandı. Galatasaray da Beşiktaş'ı konuk ettiği derbi karşılaşmasında bu özel formalarla sahada yer aldı.



Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Filistin'e destek

Müsabaka öncesinde iki takım oyuncuları seremoniye Türkiye Futbol Federasyonunun hazırlattığı "Gazze'de yapılan zulmü kınıyoruz." pankartıyla çıktı. Oyuncular, siyah bant takarken İstiklal Marşı'nın okunmasından önce Filistin'de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada Beşiktaş taraftarları da "Çarşı savaşa karşı." pankartı açtı.


#Galatasaray
#Beşiktaş
#Filistin
1 yıl önce