Galatasaray'da FETÖ temizliği: 4 kişi için ihraç talebi

Yeni Şafak
09:572/09/2016, Cuma
G: 2/09/2016, Cuma
DHA
Galatasaray Kulübü, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Hüseyin Avni Mutlu ve Şehabettin Harput ile eski futbolcular Arif Erdem ve İsmail Demiriz'i kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.
Galatasaray Kulübü, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Hüseyin Avni Mutlu ve Şehabettin Harput ile eski futbolcular Arif Erdem ve İsmail Demiriz'i kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Eski futbolcuları Arif Erdem ve İsmail Demiriz'i disiplin kuruluna sevk eden Galatasaray Yönetimi, ayrıca eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'u Disiplin Kurulu'na vererek bu isimlerin kulüple ilişkisini kesmenin ilk adımını attı.

Galatasaray Kulübü, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile hakkında gözaltı kararı çıkarılan Arif Erdem ve sorgusu devam eden İsmail Demiriz'i kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.



Yönetimin oy birliği ile aldığı kararlar sonrasında FETÖ üyeliğinden hakkında yakalama kararı olan Hakan Şükür'e savunma yapması için tebligat gönderildi. Ancak Şükür ABD'de olduğu için savunma talebi evrakları geri döndü. Disiplin Kurulu kararının 15-20 gün içinde verileceğini kaydetti.




Tütüneker gözaltına alındı

Futbolda FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan teknik direktör Uğur Tütüneker, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. İsviçre'nin FC Wil takımının teknik direktörlüğünü yapan Tütüneker, hakkında gözaltı kararı çıkmasının ardından kulüple ilişkisi kesilmişti. Uğur Tütüneker daha sonra yaptığı açıklamada Türkiye'ye döneceğini duyurmuştu.



Tütüneker, dün Zürih üzerinden İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki pasaport kontrol noktasında gözaltına alındı. Uğur Tütüneker daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürülerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.
























#FETÖ
#Arfi Erdem
#Galatasaray
#Şahabettin Harput
#Hüseyin Avni Mutlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.