Otomotiv sektörünün yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yollarını konuşmak üzere Zaman'da düzenlenen 'Sektör Buluşmaları Otomotiv 2010' toplantısına katılan Sanayi Bakanı Ergün, küresel kriz sonrası dünyadaki ekonomi parametrelerinin değişeceğini ve 2015 yılında otomobil üretiminin yarısının Asya'da yapılacağını belirterek, bu çerçevede Amerika'da otomotivin kalbi olarak nitelenen Detroit'in yerine bu bölgedeki şehirlerden birinin geçeceğine işaret etti. Ergün, "Detroit'in yerini alabilecek yeni şehirler arasında niçin bizim şehirlerimiz olmasın. Sektörün kümelendiği yerler olabilir, Bursa, Koaceil, Sakarya olabilir." dedi.
Bakanı Ergün, diğer yandan Türkiye'deki makroekonomik gelişimin yanında genç nüfus ve pazar potansiyelinin önemli fırsatlar barındırdığını dile getirirken, şunları söyledi: "Bin kişiye düşen otomobil sayısı, Bulgaristan'da 300, Almanya'da 600, Türkiye'de 130. Türkiye'de 2001 krizinin ardından 2002'de 91 bin otomobil satıldı, ama 2009'da krize rağmen teşvikler, finansman kanallarının açık olması ve firmaların gayreti ile 370 bin otomobil sattık. Yani 2001'de yaşadığımız yaşamadık. Bir önceki yıla göre de fazla otomobil sattık. Bu Türkiye'deki değişimin göstergesi. Bu yılın ilk 4 ayında da geçen yılın rakamlarını yakalamış durumdayız. Orta vadede yıllık otomobil satışının 500 bin olması gerektiğine inanıyorum. Sektörün 2010 hedefi de bu." Türkiye'de otomobilin hala özel tüketim sayıldığını ve ÖTV'ye tabi olduğunu dile getiren Ergün, bu durumun orta vadede 'normalleşeceğini' söyledi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez ise, Bursaspor'un Süper Lig'de şampiyon olmasının, Türkiye ve kent için bir devrim olduğunu söyledi. “Bursa, bütçe fazlası veren 13 ilden biri. Bu kent, kendisine yapılan devlet harcamalarının iki katı kadar vergi ödüyor. Aslında Bursaspor'un başarısının şifresi de bu rakamlarda gizli. Bursaspor, geçen yıl 19 milyon TL gibi mütevazı bir bütçeyle, toplam bütçeleri 500 milyon lirayı aşan üç büyükleri geride bırakarak büyük iş başardı” diyen Celal Sönmez, bu başarının, Bursa'nın “marka kent” yolculuğuna büyük ivme kazandıracağını ifade etti. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirten Celal Sönmez, “Osmanlı'nın payitahtı olan Bursa, bugün Türkiye'nin dördüncü büyük ekonomik gücü” dedi.