Çumra Belediye Başkanı Nasır Ersöz, 2007 yılı çalışma dönemini değerlendirdi. Çumra'yı yaşanabilir bir şehir ideali ile yola çıktıklarını ifade eden Başkan Ersöz, bu yolda yürüyüşlerinin azim ve kararlılıkla devam ettiğini söyledi.
Büyük Çumra'nın bir hayal olmadığını dile getiren Ersöz "Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözleri fazlasıyla yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Çumra'nın tarihine, kültürüne yaraşır bir yere gelmesi arzusu ile çabalıyoruz. Hedefimiz, Çumra'yı daha yükseğe taşımak, yaşanabilir, pırıl pırıl, örnek gösterilir bir şehir yapmaktır. Konya'nın ilçeleri arasında kişi başına milli gelir bakımından ikinci sıradaki Çumra'yı tarihi ve kültürüne yakışır bir yere getirmeye çalışıyoruz" dedi.
Kışın çamur yazın tozdan kurtulamayan Çumra'nın sokak ve caddelerini düzenlemek ve vazgeçilmez öneme sahip kanalizasyon projesini ikmal etmek için büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Ersöz, sağlığı tehdit eder hale gelecek olan içme suyu şebekesinin yenilendiğini söyledi.
'Beyşehir Gölü'nden Çumra'ya çekilen su miktarına ilişkin' soruyu cevaplayan Başkan Ersöz, gölden kimin ne kadar su çekeceğine Devlet Su İşleri'nin belirlediğini, göldeki su seviyesinin yükselişinin herhangi bir belediyenin tasarrufuna bağlı olmadığını anlattı. Konya'nın ve Çumra'nın yıllardır hayali olan Mavi Tünel Projesi'nde atılan temelin ardından çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Ersöz, "Çumra susuz düşünülemez. Bu anlamda çiftçilerimiz ve ilçemiz için hayati önem taşıyan Mavi Tünelle ilgili yapılanları önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz bir geziyle kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Çumra Sulama Birliği ile Çumralılar için hayati önem taşıyan sulama konusunda aktif sonuç getirici adımlar attıklarını Suğla Depolaması işletmesinin devralınması ile birlikte boşa giden 50 - 100 milyon metreküplük suyun ova çiftçisine kazandırıldığını kaydetti.
Çumra'nın dünya tarihi için Konya ve ülke kültür- ekonomisi için son derece önemli hatta sembol bir şehir olduğunu vurgulayan Ersöz, "Çumra dünya tarihi için önemlidir. Çünkü bilinen en eski yerleşim yeri Çatalhüyük Çumra'nın sınırları içerisindedir. Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim merkezi olan Konya'nın üretiminde Çumra'nın yeri ve önemi farklıdır" diye konuştu.
Ersöz, yıllardır taş olarak kullanılmayı bekleyen andezit yatağını Çumra ve ülkenin hizmetine sunduklarını vurgulayarak, "Sayın Başbakanımız bu projemizi 'En iyi kaynak üretme ödülü' ile taçlandırdı. Gerek temel altyapı hizmetleri gerekse klasik altyapı malzemelerine eklediğimiz andezit taşı Çumra'nın görüntüsünü olumlu yönde değiştirdi" değerlendirmesinde bulundu.
TOKİ ve özel sektör işbirliği ile ilçede yoğun olarak hissedilen konut açığının kapatılması için çaba sarf ettiklerini açıklayan Ersöz, birçok ilde bulunmayan standartlardaki kapalı pazaryerini tamamladıklarını kaydetti.