MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün üniversiteye girişteki farklı katsayı uygulanmasına ilişkin 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini durdurmasını kınayarak, bu adaletsizliğin bir an önce sona ermesini ve meslek lisesi meselesinin çözüme kavuşturulmasını istedi.
YÖK'ün yapmış olduğu düzenlemeye İstanbul Barosu'nun tekrar dava açması ve Danıştay 8. Dairesi'nin de bu davaya tekrar yürütmeyi durdurma kararı almasının meslek liseli öğrencilere yapılan büyük bir insafsızlık olduğunu da belirten Korkmaz, “Meslek lisesi meselesinin ve bu katsayı eşitsizliğinin artık ülke gündeminden kalkması gerekmektedir. Gelişimini günden güne arttıran ülkemizde hala bu tür sorunların yaşanması hakikaten içler acısı bir durumdur. Meslek liselilerine haksızlık yapılmış ve bu haksızlık da hala devam etmektedir. Meslek liselerine yapılan bu adaletsizlik öğrencilerin yanında sanayimize de olumsuz etki yapmaktadır. Sanayicilerimiz yıllardan beri kalifiye eleman ihtiyacı duymaktadırlar. Bu ihtiyacın doğmasında da birinci etken katsayı eşitsizliğinin uygulamaya konmasıdır. İşsizliğin de başlıca sebeplerinden birinin kalifiye eleman eksikliğinden kaynaklandığını düşünürsek, bu gidişat ülkemiz de işsizliği daha da artıracaktır” dedi.
Bu uygulamanın dünyanın hiçbir ülkesinde eşi ve benzerine rastlanmayacağını da vurgulayan Korkmaz, Danıştay kararının bir çok kesim tarafından kınandığını ifade etti.Aslan Korkmaz,“Günden güne gelişmekte olan ve dünya çapında büyük prestijler yakalayan Türkiye gibi bir ülkede günümüz meslek liseli gençlerin böyle bir uygulamayla karşı karşıya kalmış olmaları düşündürücü ve hayret vericidir. Meslek liselerine teşvik bir yana dursun siz meslek liselerinin önünü kapatmaya çalışırsanız, hiçbir gencimiz meslek liselerini tercih etmeyecek ve kendi alanında uzmanlaşamayacaktır. Hal böyleyken meslek liselerinin kapılarına kilit vurulacak, sanayicinin iş makineleri pas tutacaktır” şeklinde konuştu.
MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun ise konu ile ilgili bir açıklama yaparak, 1997 yılından itibaren meslek lisesi mezunlarının mağdur edildiğini vurgulayarak, adalet tesis edilinceye kadar mücadeye devam edeceklerini kaydetti.
Argun, “Bir eğitim hakkı ihlali olan bu yanlış uygulama YÖK Tarafından yapılan düzenleme ile kaldırılmıştı. YÖK'ün bu kararı tüm ülkede karşılık bulmuş ve coşku ile karşılanmıştı. Fakat üzülerek gördük ki bazı kesimler, bu ülkenin insanlarına bu coşkuyu çok gördü ve bu kararın iptali için Danıştay'a başvurarak iptalini sağladı. Mazlumder, insan haklarına uygun bulmadığı, adaleti gerçekleştirdiğini düşünmediği bu kararın hukuka uygun bir sürece dönüşmesi için bütün yasal yollara başvuracak ve konun takipçisi olacaktır” ifadelerini kullandı. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı da yazılı bir açıklama yayınlayarak karara tepkisini gösterdi.