EDISYON:

Eski futbolcu FIFA başkanlığına aday

Yeni Şafak
15:3416/01/2015, Cuma
G: 16/01/2015, Cuma
DHA

Fransa'nın PSG, İngiltere'de Newcastle ve Tottenham'da oynayan eski Fransız milli futbolcu David Ginola, 29 Mayıs'ta yapılacak FIFA kongresinde Joseph S. Blatter'e karşı adaylığını koyacağını açıkladı.

"FİFA'nın zihniyetini değiştirmek için neler yapmak lazım" sorusuyla çok sık karşılaştığını belirten 47 yaşındaki David Ginola, "Sonunda bu kararı verdim. Seçilmemin çok güç olacağını biliyorum, ama denemem lazım" dedi.


Uzun yeleli saçları ve futbolu ile zamanının yıldız futbolcularından biri olan Ginola, yeşil sahalardaki başarısı yanında çıplak modelliği ile de dikkatleri çekmişti. Karısı da model olan Ginola 'Son görev' adlı savaş komedisi filminde de rol almıştı.


Ginola'nın adaylığını 'Peddy Power' adlı bahis şirketi destekliyor. Şirket, ilginç kampanyalarla adını duyurmakla tanınıyor. Peddy Power, Ginola'nın adaylığını tanıtması için ünlü PR Ajansı M and C Saatchi ile anlaştı.


Aday olabilecek mi?

FIFA başkanlığına aday olabilmek için 29 Ocak'a kadar resmi başvuruyu yapmak gerekiyor. Adaylarda, son beş yılda en az iki yıl futbolda aktif görev alması ve en az beş ulusal federasyon tarafından desteklenmesi şartı aranıyor.

"Kazanırsam herkes her kuruşun nereye gittiğini bilecek" diyen Ginola, UEFA'nın tüm desteğini alacağına inanıyor.

İki aday daha var

29 Mayıs'ta Zürih'te yapılacak seçim öncesinde şimdiye kadar iki aday Blatter'e rakip olacaklarını açıkladı ve başvurusunu yaptı. Bunlar, FIFA Başkan Yardımcısı Ürdünlü Prensi Ali Bin El- Hüseyin ve eski FİFA Genel Sekreter yardımcısı Fransız Jerome Champagne.
#FIFA
#Genel Kurul
#Joseph Blatter
#Jerome Champagne
#Ali Bin El- Hüseyin
#David Ginola

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.