Çakır'a FETÖ soruşturması

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0013/08/2016, السبت
G: 13/08/2016, السبت
Yeni Şafak

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın Türkiye liglerinde gözlemcilik yapan babası Serdar Çakır, bugün yapılacak gözlemciler seminerine çağrılmadı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki FETÖ/PDY temizliğinin sürmesi Çakır'la ilgili büyük soru işaretleri oluşturdu.

FETÖ/PDY kapsamındaki soruşturmalar Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde de sürerken son yaşanan bir gelişme kafalarda soru işaretleri oluşturdu. TFF, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) gelen raporlar doğrultusunda daha önce 150 civarında hakem, gözlemci, kurul üyesi ile yollarını ayırdı. TFF, bugün yapılacak gözlemciler seminerine uzun yıllardır görev yapan onlarca gözlemciyi çağırmadı. Bu isimler arasında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır'ın da bulunması dikkat çekti. Çakır'ın dışında Fahir Ersoy, Metin Aydoğan, Necdet Erdilek, Turgut Sığıç ve Hasan Başdemir de seminere çağrılmadı.



KALBİNDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU BİLDİRMİŞ


Ayrıca, Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki son Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapan ve TFF'nin gözlemci kadrosunda bulunan Bünyamin Gezer, Sadettin Güler, Zafer Demir, Yıldıray Arslan, İsmet Cengiz, Erdal Güleç, Hakan Özkan ve Hikmet Öksüzoğlu da seminere davet edilmedi. Bu isimlerle de yolların ayrıldığı belirtiliyor. Bu arada MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, TFF ile olan sözleşmesi yenilenmeyen üst klasman hakem gözlemcisi Serdar Çakır'ın kalp rahatsızlığı raporunu gözlemciler kuruluna sunarak, bundan böyle görev yapamayacağını bildirdiğini açıkladı.


#FETÖ
#Cüneyt Çakır

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.