1972 yılından beri Türk voleyboluna hizmet veren Burhan Felek Spor Salonu, dün son kez kapılarını voleybolseverlere açtı. Oynanan dostluk maçının ardından yıkımı için ilk kazmayı vuran Federasyon Başkanı Karabıyık, sevinç ve hüznü aynı anda hissettiklerini dile getirdi.
Yıllardır Türk voleyboluna hizmet veren Burhan Felek Spor Salonu'nun yıkımına başlandı. İstanbul'da 1972 yılından bu yana binlerce sporcu, antrenör, hakem ve sporseveri ağırlayan 'Voleybolun Mabedi', yerini 5 Şubat'ta temeli atılacak 7 bin kişilik uluslararası standartlardaki Burhan Felek Spor Salonu'na bırakacak. Salonun yıkımı için düzenlenen törene, Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, kulüp temsilcileri, sporcular ve hakemler katıldı. Organizasyon kapsamında voleybola hizmet veren sporcular, antrenör ve hakemler, eski sayı sistemiyle tek set üzerinden oynanan bir gösteri maçı yaptı. Eski uluslararası hakemlerden ve 80 yışındaki Şani Gürlü başta olmak üzere İsmail Hakkı Esemen, Oktar Tertemiz, Orhan Bilgitay gibi ünlü isimler düdük çaldı.
Bayan ve erkek karışık takımlarla oynanan ve renkli görüntülere sahne olan gösteri maçında, antrenörlüğünü bayan milli takımlar sorumlusu Cengiz Göllü'nün yaptığı takım, eski milli voleybolcu Erdoğan Kobal'ın takımını 31-30 yendi. Maçta bir döneme damga vuran Dünya Baltacıoğlu, Semih Oktay, İsmet Kır, Şükrü Yengir, Ata Onar, Deniz Dosdoğru, Füsun Erben, Nalan Suna, Selcan Teoman ve Filiz Özbilir gibi isimler forma giydi. Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, yaptığı konuşmanın ardından Burhan Felek Spor Salonu'nun protokol tribününün merdivenlerinin duvarına, ilk kazmayı vurarak yıkımın startını verdi. Tören, yeni yapılacak salonun duvarlarına asılmak üzere çekilen toplu fotoğrafın ardından verilen kokteylle sona erdi.
1889 yılında İstanbul'da doğdu. Gazetelerde fıkra türünün ilk temsilcisi olan Felek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1918 yılında Tasvir-i Efkâr Gazetesi'nde spor ve foto muhabiri olarak çalışmaya başladı. Vakit, Millet, Yeni Ses, Milliyet ve Tan gazetelerinde fıkra yazarlığını daha sonra 29 sene Cumhuriyet gazetesinde sürdürdü. 1969'da 45 yılı dolduran fıkra yazarlığını ölümüne kadar Milliyet'te sürdürdü. 1924'te kurulan TMOK- nin kurucuları arasında yer alan Felek, 1938-52 arasında Genel Sekreterliği, 1960-1964 ve 1965-1982 arası 21 yıl TMOK Başkanlığını yaptı. 1974'te Şeyh-ül Muharririn ünvânı aldı. 4 Kasım 1982'te İstanbul'da öldü.
Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, hüzün ve sevinci bir arada yaşadıkları bir günde olduklarını söyledi. Karabıyık, “Her birimizin burada bir çok anısı var, kazandığı başarılar, şampiyonluklar, aldığı mağlubiyetler var. Bu bakımdan buraya veda ediyor oluşumuz bizi hüzünlendiriyor. Ancak bunun, yerini 7 bin kişilik uluslararası standartlarda bir salona bırakacak olması bizi sevindiriyor” dedi. Salonun temelinin 5 Şubat'ta atılacağını ifade eden Karabıyık, “Kasım ayının sonlarına doğru tamamlamayı planlıyoruz. Kapalı otoparkı ve 60 odalı 120 kişilik oteliyle hizmete girecek. Bütün uluslararası standartları karşılayacak. Şubat ayı bizim için çok önemli. 5 Şubat'ta buranın temelini atacağız. 6 Şubat'ta ise Ankara'daki voleybol kampüsünün açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.