Ersan Adem Gülüm'ü Çin'in Hebei China Fortune takımına 7 milyon euro bonservis bedeli ile satması gündeme bomba gibi düştü. Siyah-Beyazlı yönetim 3 yıl önce kaleci Mc Gregor, bu yaz Demba Ba, Atınç Nukan ve Cenk Gönen, şimdi de Ersan Gülüm'ü satarak kulübe toplamda 28.1 milyon euro kazandırdı.
Avusturalya pasaportu olduğu için yaz aylarından bu yana Çin takımlarının sürekli radarında olan Ersan için, bir çok kez Beşiktaş'ın kapısına gelen takımlardan Hebei China Fortune adeta açık artırmaya dönen bu transferi sürpriz bir atakla bitirdi.
Daha 2 gün öncesine kadar Beşiktaş'ta kalacağına ve önümüzdeki yaz Çin'e gideceğine kesin gözüyle bakılan Ersan Gülüm, kendisine teklif edilen yıllık 3.5 milyon euroluk rakamın karşısında daha fazla duramadı ve hemen Çin'e gitmeyi kabul etti.
Beşiktaş'ın Ersan Gülüm'den kazanacağı 7 milyon euro bonservis bedeli, yönetimin geçen yaz ayından bu yana yaptığı transfer pazarlamalarının ne kadar doğru olduğunu da gözler önüne seriyor.
Fikret Orman yönetiminin, ilk üç senesinde fazlasıyla eleştirilen transfer stratejileri, alınan oyunculara ödenen ücretler, bu oyuncuların gösterdikleri performanslar sürekli olarak eleştiri konusu olmuş hatta çoğu zaman Yıldırım Demirören dönemiyle kıyaslanmıştı ancak başarısız transfer hamlelerinin yanında Oğuzhan ve Gökhan Töre gibi adı Avrupa piyasasında sürekli geçeceği tahmin edilen oyuncuların yanına, Kerim Frei, Demba Ba ve Sosa gibi Uluslararası kalitede isimler de transfer edilince tüm transfer stratejileri tersine döndü.
Özellikle son iki sezondur dış transferde dümene Erdal Torunoğulları'nın geçmesiyle 13-15 milyon euro telaffuz edilen oyuncular 3-4 milyon 8-9 milyon telaffuz edilen futbolcular da 2-2.5 milyon eurolara transfer edilmeye başlandı. Hatta 9 milyon euro denilen Mario Gomez'in bin euro gibi sembolik rakama transfer edilmesi Beşiktaş ve Erdal Torunoğulları adına bir zirveydi.