
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig 28. hafta karşılaşmasında Başakşehir'i 3-0 mağlup etti ve 300 günlük deplasman galibiyeti hasretine son verdi. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Simon Banza, 62. dakikada Ozan Tufan ve 87. dakikada Batista Mendy attı. Fatih Tekke ilk maçını kazanarak Trabzonspor kariyerine galibiyetle başladı. Maçın özetine haberin içerisinden ulaşabilirsiniz.
Trendyol Süper Lig 28. hafta karşılaşmasında Trabzonspor deplasmanda Başakşehir ile karşı karşıya geldi.
Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi bordo-mavililer 3-0 kazandı. Galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Simon Banza, 62. dakikada Ozan Tufan ve 87. dakikada Batista Mendy kaydetti.
Turuncu-lacivertliler, 59. dakikada Piatek ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. Başakşehir'de Deniz Türüç 64. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı görerek oyun dışı kaldı.
Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 35 yaparak 9. sıraya yükseldi. Başakşehir ise 36 puanla 8. sırada kaldı.
Trabzonspor'da Fatih Tekke çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı. 18 Mayıs 2024'ten beri deplasmanda kazanamayan Karadeniz ekibi bu sonuçla birlikte 300 gün sonra galibiyet hasretine son vermiş oldu.

Bordo-mavililer liglere verilen milli ara sonrası sahasında Göztepe'yi konuk edecek.
4' Başakşehir gole yaklaştı. Deniz Türüç'ün tek pasıyla sağ kanatta son çizgiye hareketlenen Crespo, pasını Piatek'e verdi. Bu oyuncu, topu kontrol ettikten sonra Deniz ile buluşturdu. Deniz Türüç'ün ceza sahası içi sağ çaprazdan çıkardığı şutta meşin yuvarlak direkten döndü.
7' Trabzonspor öne geçti. Sağ kanatta Malheiro'nun içeri çevirdiği topa ön direkte kaleci Muhammed Şengezer ve Ba'dan önce dokunan Banza, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.

20. dakikada Yusuf Sarı'nın soldan ortasında Piatek'in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.
48' Başakşehir, Deniz Türüç ile öne geçti fakat gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
59' Başakşehir'de kazanılan penaltıda topun başına Piatek geçti. Polonyalı golcü sağ köşeye yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan Çakır'ı geçemedi.
62' Sol kanattan Visca'nın yayın üzerine çıkardığı topu Banza bekletmeden ceza sahası sol çaprazındaki Ozan Tufan'a çıkardı. Ozan'ın uzak köşeye yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.

64' Daha önce sarı kartı bulunan Deniz Türüç, maçın hakeminden ikinci sarı kartını gördü ve oyundan ihraç edildi.
87' Başakşehir'de yapılan top kaybının ardından sağ kanattan son çizgiye inen Zubkov, pasını ceza sahası içindeki Cham'a çıkardı. Cham'ın bekletmeden penaltı noktasına doğru verdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Mendy, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-3.
Trabzonspor'da teknik direktör Fatih Tekke, Hatayspor'a 2-1 yenildikleri müsabakaya ilk 11'de başlayan oyunculardan Oleksandr Zubkov ile Arif Boşluk'u yedeğe çekti. Okay Yokuşlu ise kart cezası nedeniyle kadroda yer alamadı. Tekke, Başakşehir karşısında bu oyuncuların yerine Ozan Tufan, Mustafa Eskihellaç ve Pedro Malheiro'yu ilk 11'de görevlendirdi. Karadeniz temsilcisi, sahaya Uğurcan Çakır, Malheiro, Hüseyin Türkmen, Batagov, Mustafa Eskihellaç, Lundstram, Mendy, Visca, Ozan Tufan, Sikan ve Banza ilk 11'iyle çıktı.
Trabzonspor, bu sezon Abdullah Avcı, İhsan Derelioğlu ve Şenol Güneş yönetiminde deplasman galibiyeti elde edemedi. Şenol Güneş ile bu sezon 10 dış saha maçı oynayan bordo-mavililer, bu müsabakalarda 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alıp sadece 3 puan toplayabildi. Karadeniz ekibi, ligin ilk haftasında Abdullah Avcı yönetiminde Sivasspor ve bir sonraki dış saha maçında Eyüpspor ile geçici olarak takımın başında sahaya çıkan futbol genel direktörü İhsan Derelioğlu yönetiminde 0-0 berabere kalmıştı. Trabzonspor, bu sezon 4. çalıştırıcısı Fatih Tekke ile ilk maçında deplasmanda ilk 3 puanını elde etti.
RAMS Başakşehir'de teknik direktör Çağdaş Atan, Süper Lig'de son çıktıkları maçın başlangıç kadrosuna göre 3 değişikliğe gitti. Atan, Kayserispor'a 3-1 mağlup oldukları karşılaşmaya ilk 11'de başlayan oyunculardan Olivier Kemen'i kadroya almadı, Lucas Lima ile Joao Figueiredo'yu ise yedeğe çekti. Turuncu-lacivertlilerde Trabzonspor karşısında bu oyuncuların yerine Ömer Ali Şahiner, Berat Özdemir ve Umut Güneş ilk 11'de görev aldı.
Turuncu-lacivertli ekip, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 3. yenilgisini yaşadı. Bu süreçte sadece Net Global Sivasspor'u yenebilen Başakşehir, Sipay Bodrum FK, Bellona Kayserispor ve Trabzonspor'a ise mağlup oldu. Süper Lig'de 10. kez yenilen turuncu-lacivertliler, 36 puanda kaldı.
Başakşehir'in 47. dakikada Deniz Türüç ile bulduğu beraberlik golü, VAR incelemesi sonucunda iptal edildi. Yusuf Sarı'nın soldan ortasında, Deniz Türüç'ün arka direkte yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. VAR'da yapılan incelemede pozisyonun başlangıcında Yusuf Sarı'dan önce topun sahibi olan Umut Güneş'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.
Başakşehir'de Deniz Türüç, 64. dakikada kırmızı kartla cezalandırıldı. Deniz, orta sahada Banza'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Deniz Türüç, 43. dakikada Mendy ile yaşadığı tartışma sonucunda da sarı kart görmüştü.
Trabzonspor'un Demokratik Kongolu santrforu Simon Banza, Süper Lig'de 17. golünü kaydetti. Başakşehir karşısında bordo-mavililerin ilk golünü kaydeden Banza, ligde 17. kez ağları sarstı. Karadeniz temsilcisinde Ozan Tufan, bu sezon Trendyol Süper Lig'de 4. kez fileleri havalandırırken, Batista Mendy ise ilk defa gol sevinci yaşadı.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.