|

Arjantin: 4 - Güney Kore: 1

Dünya Kupası'na galibiyetle başlamasına rağmen eleştirilen Arjantin, ikinci maçını farklı kazanarak bir üst tura çıkmayı büyük oranda garantiledi.

00:00 - 17/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:00 - 17/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Arjantin: 4 - Güney Kore: 1
Arjantin: 4 - Güney Kore: 1

Arjantin, Güney Kore'yi 4 - 1 yenerken farklı galibiyette Messi'nin oyunu ve Higuain'ın 3 golü etkili oldu.

Arjantin-Güney Kore mücadelesi, iki takımın teknik direktörü açısından farklı bir anlam taşıyordu. 1986 Dünya Kupası'nda iki takım karşı karşıya gelirken, Maradona ve Jung Moo karşılıklı oynamış, ankcak Güney Kore defansının durduramadığı Maradona, 3 asist yapmış takımı da mücadeleyi 3 - 1 kazanmıştı.


Güney Afrika'da 24 yıl sonra karşılaşan ikiliden defans oyuncusu olan Jung Moo, takımını oldukça defansif bir anlaşıyla sahaya çıkarınca ilk 45 dakikada Romero'yu hiç rahatsız edemediler. Arjantin ise Nijerya maçının aksine temkinli başladı. Ancak yine erken denilebilecek bir dakikada golü buldu. 17. dakikada Messi'nin kullandığı kornerde Demichelis vuramadı ama Chuyoung'un dizine çarpar top kendi ağlarına gidince Arjantin 1 - 0 öne geçti.



Rakibinin üzerine gelmemesi nedeniyle rahat bir oyun çıkaran Arjantin, 34. dakikada Di Maria'nın ortasını kafayla ağlara gönderen Higuain ile farkı ikiye çıkardı. İlk yarının uzatma dakikasında (45+1) Güney Kore farkı bire indirdi. Bu dakikada Demichelis, bomboş durumdayken topu ıskalayınca araya giren Chunyoung farkı 1'e indiren isim oldu.

İkinci yarıya Arjantin iyi başlamadı. Defansta açıklar veren Arjantin karşısında Güney Kore, Khun ile 58. dakikada çok net bir fırsatı kullamayınca takımı da beraberlik fırsatını kaçırmış oldu. İkinci yarı oyunu rölantide götüren Arjantin, 76. dakikada maçı bitiren golü buldu. Higuain-Messi verkaçında Messi'nın ilk şutunu kaleci çeldi, ikincisi de direkten döndü ama Higuain doğru yerdeydi ve takımını rahatlatan golü attı.



Bu golün ardından rahatlayan mavi - beyazlılar, 80. dakikada turnuvanın en güzel gollerinden biriyle farkı üçe çıkardı. Ceza sahası önünde topla buluşan Messi, Tevez'in yerine oyuna giren Aguero'ya pasını verdi, onun ortasında Higuain, turnuvanın ilk hattricini yaptı ve skoru 4-1'e taşıdı.



Dünya Kupası tarihindeki 48. hattiricki yapan Higuain, ülke tarihinde de bunu başaran 3. isim oldu. Daha önce 1930 Dünya Kupası'nda Stabile ve 1994 ile 98'de Batistuta iki kez bu sevinci yaşamıştı.

Mücadeleyi 4-1 kazanan Arjantin puanını 6'ya yükseltirken, gruptan çıkmayı da büyük ölçüde garantiledi.


14 yıl önce