EDISYON:

Gazze ağır kayıplar veriyor! Ölü ve yaralı sayısı açıklandı

15:0816/10/2023, Pazartesi
G: 16/10/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Gazze'de ölü ve yaralı sayısı
Gazze'de ölü ve yaralı sayısı

Gazze'de son durum dünya tarafından takip ediliyor. İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 10. gününde de devam etti. Deyr el-Belah kentindeki Şüheda Aksa Hastanesi'ne getirilen yaralılar, yer yetersizliğinden yapılan ilk müdahalenin ardından tedavileri hastane avlusunda kurulan çadırda devam ediyor. Ağır kayıplar verilen Gazze'de 10. günde ölü ve yaralı sayısı açıklandı. Gazze'de kaç kişi öldü, yaralı sayısı kaç oldu? İşte Gazze'de son durum...

’de silahlı milislerin İsrail’e karşı başlattığı “El Aksa Tufanı” operasyonu onuncu güne girdi. Hamas öncülüğündeki Filsitinli grupların 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı" saldırısının ardından İsrail'in Gazze'ye bombardımanlarında ölen Filistinlilerin sayısı giderek artıyor.

GAZZE'DE ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Gazze'deki sağlık bakanlığı yetkilileri 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 Filistinlinin öldürüldüğünü, 9 bin 700 kişinin de yaralandığını açıkladı. Anadolu Ajansı'nın pazar akşamı aktardığı verilere göre ayrıca İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısı da 58'e yükseldi. İsrail hükümeti ise dün akşam Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların saldırısında ölenlerin sayısının 1400'ü geçtiğini duyurmuştu.

BİN KİŞİNİN ENKAZ ALTINDA OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Reuters haber ajansı Gazze'deki sağlık yetkililerinin ayrıca diğer bin kişinin kayıp olduğu ve enkaz altında olduğuna inandığını duyurdu. Gazze'deki Filistinliler İsrail'in geçen hafta başlattığı misilleme saldırılarından bu yana en ağır bombardımanı gece boyunca gerçekleştirdiğini söyledi. Bombardımanın özellikle Gazze Şehri'nde yoğunlaştığını ve hava saldırılarının şehrin iki ana hastanesinin çevresini vurduğunu söylediler.

Gazze sağlık yetkilileri, cesetleri hastanelere taşımanın çok riskli olması ve mezarlıklarda yer kalmaması nedeniyle dondurucu kamyonlarda saklamaya başladı. İnternette yayınlanan videolarda beyaz beze sarılmış cesetlerin boş kamyonların içine istiflendiği görülüyor.

GAZZE ŞERİDİNDE ACİL SU İHTİYACI

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in yoğun bombardımana tuttuğu Gazze Şeridi'nde "acil su" ihtiyacına dikkati çekti.

UNRWA'nın X sosyal medya platformunda yapılan paylaşımda, "Gazze kuruyor. Son 24 saatte çeyrek milyon insan barınaklara taşındı. Çoğu Gazzeli, temiz suyun tükendiği BM okullarında bulunuyor." ifadesi kullanıldı.

İsrail, 8 Ekim'de, abluka altındaki Gazze'ye yönelik su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararı almıştı.

İsrail Ordu Radyosu, dün, Filistinlileri kuzeyden güneye göçe zorlamak için Gazze'nin güneyine su tedarikinin yeniden başladığını duyurmuştu.

Gazze Belediyeler Birliği ise verilen su miktarının hala çok az olduğuna dikkati çekerek suyun pompalanması için gerekli elektriğin Gazze'de bulunmaması nedeniyle krizin devam ettiğini açıklamıştı.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 286'sı asker 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca 11 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan’ın güneyindeki İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çıkan çatışmalarda ise şu ana kadar 3 sivil ile 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi öldü. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri öldü.


#gazze
#filistin
#gazze ölü sayısı
#gazze son durum
#gazze haberleri

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.