|

Son dakika FETÖ'nün darbe girişiminde çatışma haberi

Son dakika çatışma haberleri! Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece Yalova'da kamp yapan Hava Harp Okulu öğrencilerinin verilen emir üzerine tam teçhizatlı olarak İstanbul'a geldikleri ve polisle çatıştıkları öğrenildiği son dakika darbe girişimi çatışma haberleri arasında yer alıyor. Bu arada çıkan çatışma sonrasında 200'ün üzerinde askeri öğrenci ile aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu askeri personelin yakalandığı, silahlarla birlikte 10 binin üzerinde de merminin ele geçirildiği belirtildi.

Yeni Şafak
17:39 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:43 - 18/07/2016 Pazartesi
Diğer

Son dakika FETÖ'nün darbe girişiminde çatışma haberi! Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Yalova'da kamp yapan Hava Harp Okulu öğrencilerinin tam teçhizatlı olarak İstanbul'a gelmelerinin emredildiği, bunun üzerine ihbarı alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Tuzla Orhanlı gişeler ve TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı'nda gerekli önlemleri aldığı belirtildi.



Gece 01.10'da TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı ve Tuzla Orhanlı gişelerde konuşlanan polis ekibi, İstanbul'a gelen öğrencileri gözaltına almak istedi. Teslim olmak istemeyen öğrenciler ile emniyet güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir polis memuru ve 5 vatandaş şehit oldu. Çatışmada, öğrencilerin başında bulunan bir darbeci teğmen öldürülürken, 13 polis ile 23 vatandaşın da yaralandığı öğrenildi.



Bu arada çıkan çatışma sonrasında 200'ün üzerinde askeri öğrenci ile aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu askeri personelin yakalandığı, silahlarla birlikte 10 binin üzerinde de merminin ele geçirildiği belirtildi.



Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun açığa alındı. Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca askeri darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmada Karabük Vali Yardımcısı Ercoşkun açığa alındı.



FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında açığa alınan eski Taşköprü cumhuriyet savcısının ilçedeki evinde arama gerçekleştirildi. Alınan bilgiye göre, Taşköprü'de 3 yıl kadar görev yapan ve son Hakimler ve Savcılar Kararnamesi ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine atanan M.A.A. hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişiminin ardından açığa alma kararı verildi.



İlçede bulunmayan ancak henüz taşınmayan M.A.A'nın evinde cumhuriyet savcısı nezaretinde polis ekiplerince arama yapıldı. Aramanın ardından polis, evdeki dokümana el koydu. M.A.A. hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik operasyon kapsamında, Elazığ'da, bir kurmay albay ve bir kurmay binbaşı, Bingöl'de ise rütbeli 6 asker gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında 8. Kolordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Abdullah Bayram ile Kurmay Binbaşı Hakan Canlan, Elazığ Merkez Komutanlığına bağlı askerler tarafından gözaltına alındı. Söz konusu soruşturma kapsamında, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında görevli rütbeli 6 asker gözaltına alındı.



Son dakika çatışma haberleri! Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece Yalova'da kamp yapan Hava Harp Okulu öğrencilerinin verilen emir üzerine tam teçhizatlı olarak İstanbul'a geldikleri ve polisle çatıştıkları öğrenildiği son dakika darbe girişimi çatışma haberleri arasında yer alıyor. En güncel ve son dakika darbe girişimi haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.


#FETÖ'nün darbe girişimi
#Darbe girişimi
#FETÖ
#Emniyet Müdürlüğü
#Tuzla
#Son dakika
8 yıl önce