
9 Şubat "Sigarayı Bırakma Günü" nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş mesaj paylaştı. Mesajında "Dinimizce haram olan bu büyük tehlikeye bir an önce son verelim" ifadesi öne çıktı. Ali Erbaş'ın bu mesajı sonrası "sigara haram mı, sigara içmenin hükmü nedir?" gibi sorular merak konusu oldu. İşte Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sigara içmenin hükmüne dair verdiği cevap.
Son yıllarda yapılan birçok araştırma sigaranın insan sağlığı üzerinde pek çok zararlı etkisinin olduğunu bilimsel olarak ortaya koymuş bulunmaktadır. Bazıları ölümcül olmak üzere çok sayıda hastalığın sebebi olması itibariyle sigaranın mübah görülmesi düşünülemez. Bazı alimler; sigaranın "tahrimen/harama yakın mekruh” olduğunu söylemişlerdir. Günümüzde bir çok alim ve fetva meclisi, kişinin kendisini tehlikeye atmama ve öldürmeme, başkalarına zarar vermeme, zararı giderme, sağlığı koruma yönündeki temel ilkeleri esas alarak sigaranın haram olduğu görüşündedir. Dolayısıyla bir müslümanın, pek çok zararı bünyesinde barındıran sigarayı içmesi caiz değildir.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.