Yabancı ajanları sahaya sürdüler

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0025/06/2018, Pazartesi
G: 25/06/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
AGİT üyeleri dün de HDP’lilerle sandık başlarına gitmek istedi
AGİT üyeleri dün de HDP’lilerle sandık başlarına gitmek istedi

PKK’lı sözde gözlemcilerini Türkiye’ye gönderen AGİT, dün de ajanlarını sahaya sürdü. Seçim öncesinde büyükelçiliklerde CHP ve HDP’lilerle kaos toplantıları yapan AGİT üyeleri dün de HDP’lilerle sandık başlarına gitmek istedi. Seçimlere müdahale etmek iseyen ajanlara, sandık başkanları geçit vermedi.

Türkiye'yi durdurmak için Gezi kalkışması, FETÖ'nün 15 Temmuz senaryosunun devreye sokanlar dünkü seçimde ajanlarını sahaya sürdü. 15 Temmuz'da başaramadıklarını seçimde başarmak için her yol deneyen dış güçler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nı (AGİT) devreye soktu. AGİT, 24 Haziran öncesinde bazı CHP ve HDP'lilerle toplantılar yaptı. Türkiye'yi karıştırmak isteyen dış güçleri kaos çıkarma planlarına dair toplantılarını, izlemelere takılmamak için diplomatik dokunulmazlığı bulunan büyükelçiliklerde yaptı. Seçimi izlemek için PKK'lı sözde gözlemcilerini Türkiye'ye gönderen AGİT'in kaos planlarını Alman Büyükelçiliği'nde yaptığı da belirlendi.


KAOS TOPLANTISINDAN SAHAYA

Seçim öncesinde kaos toplantıları yapan AGİT'in üyeleri dün sahaya indi. Birçok ilde yabancı ajanlar HDP'lilerle birlikte yakalandı. Seçime ilişkin akreditasyonları bulunmadığı ve AGİT gözlemcisi olmadığı halde kendisini gözlemci gibi tanıtan 20 İtalyan, Fransız, Alman ve İzlanda uyruklu ile onlara rehberlik eden 4 kişi seçimlere müdahale girişiminde bulundu. Ajanların, oy kullanılan binalara girişine izin verilmedi ve güvenlik güçlerinin duyarlı çalışmasıyla seçimlere müdahale etmeleri önlendi.

HDP'LİLERLE GELDİLER

Diyarbakır'ın Lice, Hani, Kocaköy ve Dicle ilçeleri ile Batman'ın Gercüş ilçesinde kendisini gözlemci olarak tanıtarak seçimlere müdahale girişiminde bulunan 14'ü yabancı uyruklu 17 kişi tespit edildi. Lice'de HDP üyeleri ile oy kullanılan okulları ziyaret etmek isteyen İtalyan uyruklu Carmıne E, Paolo Z. ve Emanuela I. ile yanlarında rehber olarak bulunduğunu ifade eden Robin P'nin Seçim Kurulu Başkanının talimatıyla oy kullanılan binalara girişi engellendi.



HDP SEÇİM BÜROSUNA ZİYARET

Hani ilçesinde de Fransız uyruklu Hamili S.L.R, Gülistan A. ve Maryvonne C.P.M isimli 3 kadın ile yanlarında bulunan avukat Ümit Y'nin oy kullanılan binalara girişlerine izin verilmedi. Söz konusu kişilerin HDP üyeleri ile HDP seçim bürosunu ziyaret ettikleri belirlendi. Dicle ilçesinde de 2 Alman ve bir İzlanda uyruklu 3 kişinin oy kullanılan binalara girmesine İlçe Seçim Kurulu başkanı tarafından izin verilmedi. Kocaköy'de bir grup avukatla Tepecik Ortaokulu'na gelerek okula girmek isteyen 4'ü Alman uyruklu 5 kişiye İlçe Seçim Kurulu başkanının talimatıyla izin verilmedi.

ŞIRNAK'TA ALMANLAR YAKALANDI

Şırnak'ın Uludere ilçesinde kendilerini gözlemci olarak tanıtarak oy kullanılan okullara girmek isteyen 3'ü Alman uyruklu 4 kişiye izin verilmedi. Uludere ilçesinin Hilal beldesindeki Şeyhan İlköğretim Okulu'nda HDP üyeleri ile seçimlere müdahale girişiminde bulunan Alman uyruklu Passavantı F, Mareike A. ve Nıedoba S. ile yanlarında yer alan Fevzi K. tespit edildi. Söz konusu 4 kişinin oy kullanılan binalara girişi engellendi.

VATANDAŞLARLA GÖRÜŞMEK İSTEDİLER

Ağrı'da kendini AGİT gözlemcisi olarak tanıtan Fransız uyruklu 3 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada vatandaşlarla seçimle ilgili görüşme yaptıkları belirlenen kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere İl Jandarma Komutanlığına getirildiği ifade edildi. Batman'ın Gercüş ilçesinde de İtalyan uyruklu Chistina Elisa C. isimli kadının okullara girmesine müsaade edilmedi.

#Seçim
#Yabancı Ajan
#Provakasyon

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.